BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika! Murat Karayılan: PYD ilerliyor

Kobani'de son dakika duruma ilişkin açıklama yapan Murat Karayılan, PYD'nin ilerlediğini duyurdu. Karayılan, Abdullah Öcalan'ı özgürleştirerek özyönetim oluşturaklarını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Kobani'den gelen son dakika haberlere göre, 17 IŞİD militanı çatışmalarda PYD tarafından öldürüldü.

YPG Basın Merkezi Kobani'de yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. IŞİD'in Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 68. gününde de devam ettiğini belirten YPG, yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Dün gece doğu cephesinde belediye caddesinde bazı noktaları işgal eden çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür.

Güçlerimiz güney cephesinde de dün gece bir eylem gerçekleştirmiş, eylem sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

Kentin güneybatı ucunda bulunan çete hedeflerine yönelik de güçlerimiz dün gündüz ve gece iki ayrı saldırı düzenlemiştir. Medcene bölgesindeki saldırılarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.”

Basın Merkezi, IŞİD'in Kobani kent merkezi ve çevresine yönelik düzenlediği havan atışlarına karşı YPG/YPJ güçleri ile peşmergelerin havan saldırılarıyla karşılık verdiğini belirtti.

MURAT KARAYILAN: SOKAK SOKAK İLERLİYORLAR

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Kobani'deki son dakika duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Ön saflarda YPG yer alarak operasyon düzenliyor. Duyduğumuza göre kaç gündür ilerliyorlar. Kent savaşıdır, sokak sokak, ev ev ilerliyorlar” diye konuştu.

"Kobani direnişi çok çok anlamlıdır. Kürt halkının şeref ve onurunu korudu. Sadece Kobani’nin değil 4 parça Kürdistan’ın şeref ve onuru korundu. Gerçekten de Kobani’nin içinden geçtiği bugünler çok tarihi ve önemlidir. İlk defa bir Kürt şehri sesini bu şekilde cihana duyuruyor" diyen Murat Karayılan, "Öncesinden söylenmişti bunu ben de söyledim Kobani Stalingrad olacak” iddiasında bulundu.

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ı özgürleştirerek özyönetim oluşturacaklarını ileri süren Murat Karayılan, şöyle konuştu: "Kimse bunun önünde engel olamayacaktır. Gün Kürt halkının günüdür. Bazılarının da daha önce dediği gibi yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Son 4 aydaki gelişmeler bunun ispatıdır ve bugün her zamankinden daha fazla umutluyuz.”

Azadiya Welat gazetetesine konuşan Murat Karayılan, “15 Eylül’de başlayan Kobani saldırıları Türk devletinin tutumu için bir aynadır” dedi. Karayılan, şöyle konuştu:

kobani-son-dakika!-murat-karayilan--pyd-ilerliyor.jpg

TÜRKİYE VE IŞİD GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKACAK İDDİASI

“Kobani Türk devleti için ayna gibidir. Birincisi; Türkiye’nin çözüm sürecinde samimi olup olmadığını açığa çıkaracak. İkincisi; Türkiye'nin IŞİD'le ilişkileri var. Türkiye uluslararası baskılar sonucunda ‘ilişkimi kesmişim’ dedi, o zaman bu gerçeklik ortaya çıkacak. İlişkiyi kesmiş mi kesmemiş mi? Türkiye’nin çözüm sürecine yaklaşımındaki samimiyetinin ne denli net olacağı görülecek dedik. Zaman geçti ve birkaç gün sonra ayna göründü. Türkiye ve IŞİD çetelerinin ilişkilerinin devam ettiği ve ortak plan-proje çıkardıkları görüldü.

Kobani'yi düşürmek istiyorlardı. Trenle Til Ebyad’a yakın köylerde cephane boşaltılıyor, birçok IŞİD militanı Türkiye topraklarına geçiyor ve Türkiye tarafından gelip hucum ediyorlar. Bunlar net olarak görülünce ve IŞİD Qeremox’un kuzeyini alınca artık AKP ve Türk devletinin tutumu netleşti. Zaten bazı çekimlerde canlı olarak görüdü. Musul Konsolosluğu'nda yakalanan 49 kişi serbest bırakılınca Türkiye ve IŞİD'in ilişkileri açık bir şekilde görüldü. Daha o zaman dedik, ‘Türkiye bu planın içindedir’ diye. IŞİD Kobani’yi ele geçirip Reqqa’yı kendine merkez yapmak istiyor. Türkiye de Kobani’nin düşmesini istiyor. Tampon bölge planını komuoyuna kabul ettirmek ve Rojava kontonlarını boşa çıkarmak istiyor. Ortaya çıktı ki, AKP devleti Rojava’ya olan karşıtlığından vazgeçmemiş ve bunda kararlıdır.”

KOBANİ STALİNGRAD OLACAK

Murat Karayılan, 'Kürdistan' üzerinde işgal politikası yürüten güçlerin Kobani şahsında Kürt siyasetini hedeflediklerini ve uluslararası alanda yükselen prestijine "leke" sürmeye çalıştıklarını ileri sürdü. "Apocu" hareketin özellikle Şengal müdahalesi ile büyük bir prestij kazandığına söyleyen Karayılan, “Bazıları YPG ve HPG’nin imajının kirlenmesini istediler. Bunun için de YPG şahsında Kobani’de tüm Kürtlere ders vermeye çalıştılar. Bunun karşısında Kobani direnişi oluştu. Bu nedenle Kobani direnişi çok çok anlamlıdır. Kürt halkının şeref ve onurunu korudu. Sadece Kobani’nin değil 4 parça Kürdistan’ın şeref ve onuru korundu. Gerçekten de Kobani’nin içinden geçtiği bugünler çok tarihi ve önemlidir. İlk defa bir Kürt şehri sesini bu şekilde cihana duyuruyor. Hem etkisi 4 parça Kürdistan’a bırakıyor, hem de dünyaya. Herkes bu direnişten ilham ve heyecan duydu. Sol güçler, demokratik güçler, barış sevenler ve Kürt ulusl hareketi için direniş sembolü oldu. Öncesinden söylenmişti bunu ben de söyledim Kobani Stalingrad olacak” diye konuştu.

PEŞMERGE VE ÖSO’NUN GELMESİ PSİKOLOJİK OLARAK IŞİD’E DARBE VURDU

Peşmerge ve ÖSO’nun da Kobani’ye gelmesinin ağır silahlar ve psikolojik olarak IŞİD üzerinde etki yarattığını dile getiren Karayılan, “Ancak peşmerge güçleri sadece ağır silahlar konusunda uzman olanlardır. ÖSO’nun ise zaten azdır. Önceden bazıları vardı, yeni gelenlerden de 30-40 civarında kaldığını tahmin ediyorum. Rolleri var ancak esas yük YPG ve YPJ’de. Ön saflarda onlar yer alarak operasyon düzenliyorlar. Duyduğumuza göre kaç gündür ilerliyorlar. Kent savaşıdır, sokak sokak, ev ev ilerliyorlar” diye konuştu.

535d3c0532dc9f0b2098ce75.jpg

KÜRTLERİN YÜZYILI OLACAK

Kürt halkının özgürlüğünü alacağını söyleyen Murat Karayılan şu iddiada bulundu:

“Kürt halkı önderliğini özgürleştirerek özyönetimini oluşturacaktır. Kimse bunun önünde engel olamayacaktır. Gün Kürt halkının günüdür. Bazılarının da daha önce dediği gibi yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Son 4 aydaki gelişmeler bunun ispatıdır ve bugün her zamankinden daha fazla umutluyuz.”

KOBANİ'DE YAĞMUR ALTINDA ÇATIŞMA! İŞTE O GÖRÜNTÜLER...