BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika Kürtler'i çıldırtacak haber

Kobani'den gelen son dakika haberler Kürtleri sevindirdi. Kobane'nin tamamı IŞİD'in elinden alındı.

Abone ol

KOBANİ 'de Kürtler'in sevinçten çıldırtacak son dakika haber geldi. Aylar sonra Kobani'ni IŞİD'den alındı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden gelen son dakika açıklamasında "Kobani Kürt güçlerinin eline geçti" denildi.

Kobanili kürt yetkili İdris Nehsan, Kobani kent merkezinin IŞİD’den tamamen alındığını söyledi. İdris Nehsan, Kobani kent merkezinin tamamının saat 17.00 sıralarında YPG’nin eline geçtiğini aktardı.

Kentte büyük bir sevinç yaşanıyor. Kobani'deki IŞİD işgali 5. ayına girmişti. Kürtlerin beklediği kesin zafer haberi bu 5 aylık kanlı çatışmalar sonunda geldi.

Kobani’de ağustos ayında başlayan IŞİD kuşatmasının 15 Eylül’de taarruza dönüşmesinin ardından başlayan kanlı çatışmalar beşinci ayında çok kritik bir dönemece girdi. Kenti savunan Halk Savunma Güçleri (YPG) ile onlara destek için Irak Federal Kürdistan bölgesinden gelen az sayıda Peşmerge gücünün kentin doğu mahallesinde operasyonlar yaptığı ve tüm IŞİD güçlerinin püskürtülmekte olduğu belirtiliyor.


İKİ KRİTİK MAHALLE KÜRTLERE GEÇTİ

Peşmerge Komutanı Emid Muslih Zebari, “YPG savaşçıları ile beraber bugün Sanayi Mahallesi ile Kaniye Kurdan mahallelerini kontrol ettik. Kaniye Kurdan Mahallesi’nde şiddetli çatışmalar yaşandı” dedi.

Zebari, çok sayıda intihar saldırganı bulunması nedeniyle temkinli davrandıklarını ve ağır ilerlediklerini söyledi.

1 MAHALLE KALMIŞTI

Peşmerge Komutanı, geriye yalnızca Mıktel Mahallesi’nin kaldığını açıklamıştı. Bu açıklamadan saatler sonra Kürtlerin Kobani'nin tamamına hakim olduğu haberleri geldi.

Emid Muslih Zebari ayrıca, YPG’lilerin, kurtarılan Termik ve Memite köyleri çevresindeki bombalar ile mayınları temizlediğini ifade etti.

Kobani’de 5’inci ayındaki savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

YPG'DEN 76 METRELİK BAYRAK
kobani-bayrak.jpg
Kobani'de IŞİD ile uzun süredir savaşan YPG, geçen hafta ele geçirdikleri stratejik öneme sahip Miştenur tepesine 76 metrelik bir YPG bayrağı asarak zaferini ilan etti.
kobani-miştenur-tepesi-ypg-bayraği.jpg
YPG güçleri stratejik açıdan büyük önem taşıyan Miştenur tepesine dev bayrak dikti. Kobani'nin yüzde 90'ını eline geçirdiği belirtilen YPG'nin dev bayrak astığı tepe, IŞİD'in ikmal yolunun üzerinde bulunuyor.