BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD'e şafak baskını

Kobani son dakika ABD hava bombardımanı ile güne uyandı şafak vakti IŞİD hedefleri vuruldu işte Kobani'de son durum.

Abone ol

KOBANİ 'den gelen son dakika haberler ABD öncülüğündeki uçakların düzenlediği saldırıdan oldu, ÖSO ise 80 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu işte son durum.

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları, Rojava’nın Kobani kentinde şafakla birlikte IŞİD hedeflerini bombardımana tabi tuttu.

Kobani’nin doğusundaki hedefler ile belediye binası civarına 4 hava saldırısı yapıldı. Hava saldırıları, sabah saat 04:55, 05:15, 05:30 ve 05:55 saatlerinde gerçekleşti.

Operasyonun ardından Kürt güçleri de Kobani’nin doğusundaki örgüt hedeflerine karşı saldırıya geçti.

Kentte dün yaşanan şiddetli çatışmalar, saat 16:30’daki hava saldırısından sonra hafiflemişti.

MIŞTANUR TEPESİ

IŞİD’in işgal girişimiyle başlayan ve 2 ayını geride bırakan savaşta, kentin doğusu IŞİD mensuplarının, batısı da Kürt güçlerinin elinde bulunuyor. Savaş, yoğun olarak iki bölgenin tam ortasındaki bölgelerde devam ediyor.

işid-infaz.20141118101901.jpg

Örgüt, dün, Mürşitpınar Sınır Kapısı ile Mıştenur Tepesi’ne ve kentin çalışan tek ekmek fırınının çevresine yoğun havan topu saldırısında bulunmuştu.

Sınır kapısı, Kobani’nin dünyayla tek bağlantısı olma önemine sahip. Mıştenur Tepesi de, kente ulaşan yolların kavşağında yer alıyor.

ÖSO : 80 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Özgür Suriye Ordusu Saha Komutanı Ahmet Ebu Samra, Kobani'de (Ayn el Arap) 80 terör örgütü IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Samra, yaptığı açıklamada, bazı Kürt grupların IŞİD'in kontrolündeki Miştenur tepesine yönelik saldırı düzenlediğini belirtti.

işid-kobani.20141118102029.jpg
IŞİD'İN KOBANİ KOMUTANLARI ÖLDÜRÜLDÜ

YPG kaynakları, önceki geceki sokak çatışmalarında IŞİD’in iki üst düzey komutanı Ali Ensar ve Muhammed Mısri’nin öldürüldüğünü söyledi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürtler, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşıyor.

Peşmerge Güçleri de, 15 gündür kentte ağır silahlarla Kürt savaşçılarına destek veriyor.

ABD : IŞİD VE ESAD BİRBİRİNE BAĞIMLI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de IŞİD ve Esed rejiminin birbirine bağımlı olduğunu, ‘aralarında sembiyotik bir ilişkinin bulunduğunu’ söyledi.

john-kerry.jpg
Kerry, ABD'nin başkenti Washington'da Foreign Policy grubu ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Dönüşümsel Eğilimler Stratejik Forumu'nda konuştu.

Kerry, "Aslına bakarsanız, Esed rejimi ve IŞİD birbirine bağımlı. Bu nedenle Esed ılımlı muhalefetin elindeki bölgeleri durmak bilmeden bombalarken, IŞİD'in ilerleyişini engellemek için hemen hemen hiçbir şey yapmıyor. Bu vurgulanmaya değer bir nokta. Esed ve IŞİD arasında sembiyotik (birlikte bağımlı yaşama) bir ilişki var. IŞİD kendisini Esed'e karşı tek alternatif olarak sunuyor. Esed de IŞİD'e karşı son savunma hattı olduğunu iddia ediyor. Her ikisi de bunun sonucunda daha güçlüler" diye konuştu.

IŞİD'İN DÜNYAYI SARSAN TOPLU İNFAZI

IŞİD cephesinden dünyada sarsınta yaratan görüntüler 15 kişilik bir grubun infaz anından geldi. Asker ve pilotlarında aralarında olduğu rehineler sıraya dizildi ve poz verilerek kesildi.

işid.20141118101627.jpg
İlk gün infazdan bir bölüm veren IŞİD bugün de videonun ikinci kısmını yayınladı ve dünyayı bir kez daha dehşete düşürdü.



IŞİD ŞİŞMANSINIZ DİYE GERİ YOLLADI

Alman Focus Dergisi'nin 'news.com.au' sitesine dayanarak verdiği habere göre, yaşları 17, 23, 25 ve 28 olan Lübnan asıllı Avustralyalı dört kardeş, "Tayland'a tatile gidiyoruz" diyerek evden ayrıldı.

CENNETTE GÖRÜŞÜRÜZ

İddiaya göre bir süre sonra evde kendilerini bekleyen annelerine, "Biz Şam'dayız. Cennette görüşürüz" yazılı mektup gönderen kardeşler, saflarına katılmak istedikleri IŞİD'den kilolu oldukları için veto yedi.

140 kilonun üzerinde olduğu kaydedilen cihat meraklısı kardeşlerin, “işimize yaramazsınız" denilerek geri gönderildiği belirtiliyor.

"YÜRÜMEKTEN ACİZSİNİZ"

Aileyi tanıyan Sidney İslam Birliği Derneği Başkanı Jamal Rifi'nin verdiği bilgiye göre, aşırı kilolu olan gençler, “Ancak yemeğimizi yiyorsunuz, yürümekten acizsiniz" denilerek geri gönderilmiş.