BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD dirildi topa tuttu

Kobani son dakika haberlerine göre son günlerde ağır darbeler alan IŞİD yeniden saldırıya geçti, Kobani'de son durum kentin top atışı altında olduğu yönünde.

Abone ol

KOBANİ IŞİD'in yoğun top atışları altında kaldı gelen son dakika haberlere göre örgüt büyük bir saldırı başlattı işte Kobane de son durum.

IŞİD örgütü mensupları, Rojava’nın Kobani kentini sabahın erken saatlerinden itibaren roket ve havan topuyla vuruyor.

Kobani’nin güney ve batısı ile kent merkezinin, sabah saatlerinden beri IŞİD’in saldırısı altında olduğu bildirildi. Bu bölgelere aralıksız olarak havan topu ve roket atışı yapılıyor. Kobanide son durumun Kürt güçlerini hayli sıkıntıya soktuğu haber veriliyor.

ABD UÇAKLARI DEVREYE GİRDİ

Uluslararası koalisyonun savaş uçakları yoğun saldırılar üzerine öğle saatlerinde havalandı. Koalisyon uçakları kentin güney tarafında bulunan bir IŞİD mevzisini bombaladı.

Koalisyon uçakları bugüne kadar ilk kez bu noktaya saldırı gerçekleştirdi.


IŞİD'E TAKVİYE GÜÇ GELİYOR

Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, IŞİD’e takviye desteğin sürdüğüne dikkat çekerek, “İlerlememiz var ev ev, sokak sokak ancak savaş daha da sürecek” dedi.

Binaların enkazı altında çok sayıda IŞİD’li cesedi oluğunu belirten Müslim, şöyle devam etti:

“Peşmerge YPG’ye destek için Kobani’de. Özgür Suriye Ordusu da 8 aydır burada. Ortak hareket ediliyor. IŞİD’e karşı birlikte savaşılıyor.”

kobane.20141127151831.jpg

Kobani’de 20-30 bin arasında sivil olduğunu dile getiren Müslim, katliam tehlikesinin sürdüğünü dile getirerek, yardım koridoru açılması çağrısında bulundu.

IŞİD BOMBACISINININ ÜRPERTEN İTİRAFLARI

Kobani başta olmak üzere, özellikle Suriye ve Irak'ta sivillere zulmeden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünde yer alan bir intihar bombacısı, flaş açıklamalar yaptı.

İntihar eylemi yapmakla görevlendirilen 19 yaşındaki 'Hacı' kod adlı IŞİD’li Kürt sitesi Rudaw’a verdiği demeçte “Cihat yaptığını, kafası kesilen insanlara acımadığını” söyledi.

“Hacı” ismiyle bilinen 19 yaşındaki IŞİD’li, Süleymaniye’ye bağlı Kelar bölgesinde bulunan Kürdistan Emniyet Güçleri’ne ait bir kontrol noktasına saldırmakla görevlendirildi. Bomba yüklü kamyonetle birlikte yola çıktığı gün vazgeçti ve yakınlardaki bir köye gitti. Orada sığındığı evin sahibi durumu telefonla güvenlik birimlerine bildirdi. Yapılan baskında hacı gözaltına alındı.

işi̇d.20141127132559.jpg
IŞİD’li Hacı'nın yanıtladığı sorular ve korkutan açıklamaları:

IŞİD'E NASIL KATILDI?

-Oturduğum yerde bulunan camide tanıştığım ve samimi olduğum bir arkadaşım her şeyi ayarladı. Camiye gidip gelmeye başladım. Orada sürekli cihattan bahsetti arkadaşım.

-Ben Facebook’un ne olduğunu bilmiyordum. Arkadaşım yol gösterdi, Arap olan ilgili kişiye ulaştı. Kerkük üzerinden Musul’un Mahmur ilçesine gittik. Musul’un düşüşünden 26 gün sonra arkadaşımla birlikte evden ayrıldık. Arkadaşım bana İslam Devleti’ne (IŞİD) katılacağımızı söyledi.

SADDAM'IN SARAYINA GÖTÜRDÜLER

Kerkük’te bizi bir kişi karşıladı, Kerkük sınırında Musul’a götürmek üzere başka bir araca teslim etti. Gri renkli üst model bir arabayla bizi karşılayan adam arkadaşıma bir miktar para verdi ve bizi toprak bir yoldan Musul’daki “Saddam’ın sarayı” diye bilinen saraya götürdü.

Sarayda 3 gün 4 gece kaldık. Toplam 12 kişi vardı. Son günde Kürtçe konuşan, sakalları hafif ağırmış Ebubekir isminde biriyle tanıştık. Beni Diyala’nın Hanakin ilçesine bağlı Saidiye nahiyesine bomba eğitimi için göndereceğini söyledi. Ben bir intihar eylemi gerçekleştirmeyi düşünmüyordum. Sadece bomba yüklü bir aracı bir yere bırakıp sonra patlatmayı düşünüyordum.

JİLETLE TIRAŞ OLMAK HARAM

-Ben bir yıldır jiletle traş olmadım, sadece kısaltıyorum. Çünkü haram. Kitap ve hadislerde var.

-İlk gün annemi özledim. Ancak kalbimi kırdığı için eve geri gitmedim. Binlerce insan Filistin’de annesinden uzak Yahudiler’in hapishanelerinde çürüyor. Yüzlercesinin kardeşi ve annesi Suriye ve Burma’da bombardıman altındalar ve testereyle kesiliyorlar. Biz o Müslümanları kurtarmaya gittik.

işid.20141127133509.jpgNAMAZ KILDIM EYLEMDEN VAZGEÇTİM

Bir kontrol noktasında patlatacaktım. Sabah yola çıktık. Kamuflaj için erzak yüklenen kamyoneti bir Arap sürücü kullanıyordu. Ben bombalı bir düzenek giymiştim. Eylemi gerçekleştirmek için arabada iki düğme vardı. Ayrıca uzaktan kumandalı bir sisteme de bağlıydı. Bana bütün yolları önceden kamerayla çekilmiş görüntülerden izletmişlerdi. Olay günü ben başka bir arabayı takip ettim. Hedef ikinci kontrol noktasıydı. Birinci kontrol noktasında ‘erzak taşıyorum’ dedim ve geçmeme izin verdiler. Hedefe yaklaştıktan sonra o araç ortadan kayboldu. Kontrol noktasına 200 metre kala benim aracımın lastikleri patladı. Bende bir u-dönüş çektim. Bir evin önünden durdum. Abdest aldım namaz kıldım ve eylemden vazgeçtim.

KAFİRDİR...

Kuran’la hükmetmeyen kafirdir. Ben sadece Allah’ın hükmünü yerine getirmek istedim. Keşke gözaltına alınmasaydım. Serbest bıraksalar evime geri dönerim.

-Cihat bitti mi? Gerçekten kafası kesilen insanlara acımadın mı?

Bilmiyorum. (Bir az sesiz kaldıktan sonra ) Hayır, hiç kimseye acımadım.