BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD dirildi kıyamet koptu

Kobani son dakika haberlerine göre IŞİD ağır silahlarla büyük bir saldırı başlattı, bombardımanda darbe yiyen örgüt can havliyle saldırıyor işte Kobane son durum.

Abone ol

KOBANİ son dakika haberleri bu kez IŞİD'den geldi, bombardımanda ağır kayıp veren örgüt ağır silahlarla büyük bir saldırı başlattı işte Kobani'de son durum.

Kobani 2 aydır devam eden çatışmalardan sonra ilk kez bugün güne silah sesleri olmadan başlamıştı. Bunun sebebi gece düzenlenen ağır bombardımanda IŞİD'in en büyük birliğinin vurulmasıydı.

Ancak öğleden sonra silahlar yeniden ateşlendi ve Kobani cehennem yerine döndü. Gelen son dakika haberlere göre IŞİD can havliyle saldırıyor ve bu saldırıda da ağır silahlar kullanıyor.

KENTİN BATISINDA KIYAMET KOPUYOR

Kobani'deki şiddetli çatışmaların kentin batısında gerçekleştiği haber veriliyor. IŞİD ağır silahlarını sınıra yakın noktalarda kullanırken yoğun saldırıya Peşmerge top ve roket atışlarıyla karşılık veriyor.

Şiddetli çatışmalar sonucu Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına havan topu mermileri yağmur gibi yağıyor. Bazı havan topu mermilerinin ise Türkiye'ye düştüğü haber veriliyor. YPG ve ÖSO savaşçıları da, örgüt mensuplarıyla sokak aralarında çatışıyor.

UÇAKLAR DEVREYE GİRDİ

kobane.20141120151643.jpg

Sabah saatlerinden itibaren keşif uçuşları yapmaya başlayan uçakları çatışmalar başlayınca devreye girdi ve öğleye doğru doğu tarafındaki IŞİD hedeflerini bombaladı.

IŞİD'İN EN BÜYÜK BİRLİĞİ VURULMUŞTU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) açıklamasına göre dün gece yapılan 5 hava saldırısında IŞİD'e şimdiye kadar ki en ağır darbe indirilmişti. Bombardımanda iki taktiksel ve bir büyük IŞİD birliği vurulmuştu. Aynı saldırıda IŞİD'e ait bir muharebe mevzisi, bir toplanma alanı ve faaliyet halindeki üç bina imha edilmişti.

kobani.20141120151700.jpg
ABD SAVUNMA BAKANI : IŞİD ÇOK VAHŞİ

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD örgütü için, “Çok iyi organize olmuş, çok iyi eğitilmiş, çok iyi finanse edilen, çok stratejik, çok vahşi, tamamen acımasız” tanımını yaptı.

chuck-hagel.jpgABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, PBS televizyonunda ünlü sunucu Charlie Rose’un sorularını yanıtladı. Hagel, Irak’ta IŞİD ile mücadelede Iraklı güvenlik güçlerinin doğru yolda ilerlediklerini belirtti.

BÖYLESİNİ GÖRMEDİK

“Aksaklıklar olacak, ilerleme de olacak ama genel olarak gelişme kaydediyoruz” diyen Hagel, önceliklerinin kendileri ve bölge ülkeleri için büyük tehlike arz eden IŞİD olduğunu kaydetti.

Hagel, şöyle devam etti:

“IŞİD gibi herhangi bir organizasyon görmedik; çok iyi organize olmuş, çok iyi eğitilmiş, çok iyi finanse edilen, çok stratejik, çok vahşi, tamamen acımasız. Buna benzer şeyleri bir arada sadece tek bir organizasyonda daha önce görmedik. Onların kör ideolojileri er ya da geç yenilecek. Bunu başaracağız.”

işid-toplu-katliam-işid-kelle-kesti.jpg
ESAD'A ASKERİ OPERASYON OLMAYACAK

Hagel, IŞİD ile mücadelede oluşturulan uluslararası koalisyonun Esed rejimine dolaylı yollardan yardım sağlayıp sağlamadığını sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Esed dolaylı olarak fayda sağlıyor. Bu kaosu yaratan Esed. Suriye’de askeri bir çözüm olmayacak, sadece diplomatik bir çözüm olabilir. Hiç kimse Suriye’de tamamen başarısızlığa uğramış bir hükümet istemiyor. Esed’in iktidardan nasıl ayrılacağı kritik öneme sahip.”

DÜNYA ŞU AN TEHLİKELİ

Hagel, dünyanın şu anda hiç olmadığı kadar tehlikeli olduğunu belirterek, “Gözlerimizin önünde yeni bir dünya düzeninin belirlendiğini görüyoruz. Bunun tam ortasında yer alıyoruz. Bunun gibi bir şeyi daha önce görmedik. Dünya şu anda çok tehlikeli” dedi.

IŞİD'İN GEÇEN HAFTAKİ TOPLU KATLİAMI ÜRPERTMİŞTİ