BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,35
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika haberi IŞİD'in pili bitti

Kobani'de son dakika haberlere göre şiddetli çatışmalarla uyandı, sık sık intihar saldırısı düzenleyen IŞİD artık bunu yapamıyor işte Kobanide son durum.

Abone ol

KOBANİ son dakika haberleri kentin göbeğinden geliyor, Kürt Pınar mahallesinde sabah erken saatlerde çok şiddetli çatışma başladı işte Kobanide son durum.

IŞİD saldırısı altındaki Rojava’nın Kobani kentinde Kürt güçleriyle örgüt mensupları arasında çatışmalar sürerken, uçaklar keşif uçuşu yapıyor. Uçaklar şu ana kadar bombardıman gerçekleştirmedi.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte sabah saat 06.00'da kent merkezinden çatışma sesleri yükseldi. Çatışmalar, PYD’nin “asayiş” binası, belediye ve kentin doğu bölgesiyle Halep yolunda şiddetli geçiyor.

KÜRT PINARINA HAVAN TOPU

IŞİD mensupları, sabah saatlerinde sokaklara 2 kez havan topu atarken, Peşmerge Güçleri saldırıya karşılık verdi. Peşmerge, IŞİD’in mevzilendiği Kaniyê Kurdan (Kürt Pınarı) mahallesine çok sayıda roket ve havan topu mermisi attı.

kobane-kent-merkezi.jpgKobane savaşı 66. gününe girerken kent tamamen harabeye dönmüş durumda.

IŞİD'İN PİLİ BİTTİ

IŞİD Kobani'de sık sık intihar saldırıları düzenliyordu. Ancak son günlerdeki hava saldırılarının ardından, IŞİD’in bomba yüklü araçlarla gerçekleştirdiği intihar saldırıları tükendi.

IŞİD’in işgal girişimiyle başlayan ve 2 ayını geride bırakan savaşta, kentin doğusu IŞİD mensuplarının, batısı da Kürt güçlerinin elinde bulunuyor. Savaş, yoğun olarak iki bölgenin tam ortasındaki bölgelerde devam ediyor.

kobani-ypg.jpg
27 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Abdulkahar Mecid, IŞİD'in yaptığı son saldırıda ağır kayıplar verdiğini açıkladı. 

Peşmerge Komutanı, bombardımandan sonra YPG ve YPJ savaşçılarının ilerlediğini ve biri komutan, 27 IŞİD üyesinin cesedine ulaştıklarını bildirdi.


  MUSUL'DA SON DURUM NE?  

Musul Barajı yakınlarında, IŞİD'in elinde bulunan bir köyePeşmerge özel kuvvetleri tarafından dün operasyon düzenlendi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 25 IŞİD mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu. Öldürülen militanların kimlik bilgilerinin Türk makamlarına bildirildikten sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

IŞİD üyeleri ise, Rabia girişinde bulunan iki Peşmerge noktasına 'sızma operasyonu' yaptı. Düzenlenen saldırıda, yedisi kafası kesilmek suretiyle olmak üzere 15 Peşmerge'nin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

BÜYÜK MUSUL OPERASYONU GELİYOR

IŞİD örgütünün 5 aydır işgal altında tuttuğu ve merkez olarak kullandığı Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’un kurtarılması için yapılan hazırlıklarda sona gelindi.

Musul Vali Yardımcısı Kaplan, yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç hafta içinde, uluslararası koalisyonun hava bombardımanı eşliğinde, kentin kurtarılması operasyonunun başlayacağını söyledi.

IŞİD'İN DEHŞETE DÜŞÜREN TOPLU İNFAZI