BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika haberi 24 saatte neler oldu?

Kobani'de son 24 saatte neler yaşandı? Kobani son dakika haberlerinden derlediğimiz haber turumuzda Kobani son durum ve gelişmelerin özetini bulacaksınız..

Abone ol

Dünyanın gözü Kobani'de. Kobani'de yaşanan son durum dakika dakika tüm dünyaya servis edilirken peşmerge ve ÖSO ile güçlenen Kobani'nin IŞİD'e karşı verdiği mücadele nasıl sonuçlanacak merak konusu. 

İnternethaber.com Kobani'den en sıcak gelişmeleri, son dakika haberlerini sizler için derledi. IŞİD ve YPG arasında geçen silahlı çatışmanın sonucu, Kobani'de yaşayan kadınların günlük hayatları, Erdoğan'ın Kobani açıklaması haber turumuzda yer alacak. 

İşte Kobani'de son 24 saatte yaşananlar...

IŞİD Kobani şehir merkezini ele geçirmek için YPG saflarına ağır silahlar ve havanlarla saldırdı. IŞİD'in özellikle YPG'nin kontrolünde bulunan sınır kapısını ele geçirmek istediği belirtiliyor. IŞİD koalisyon güçlerinin bombardımanlarına rağmen saldırılarını azaltmadığı, aksine saldırılarının şiddetini artırdığı gelen bilgiler arasında.

Rojava’nın Kobani bölgesinde savaş 53’üncü gününe girerken Peşmerge Güçleri’nin ağır silahlarla cepheye gitmesi, güç dengesini etkiledi. İşte Kobani'deki son dakika gelişmeleri...

YPG Sözcüsü Polat Can, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ve Kobani'deki Peşmerge komutanı Ahmet Gerdi Kobani'deki son durumu özetleyen açıklamalar yaptılar. Açıklamalar için haberimize bakın...

a.20141107040033.jpg


Kobani'de son durum! HER TARAFTA KADIN SAVAŞÇILAR

Kobani'de yaşayan sivillerden olan Roşan İsso, internet üzerinden kurulan bağlantı ile IŞİD kuşatmasında olan şehirdeki hayattan çarpıcı notlar paylaştı.

İşte Kobani'li kadının dilinden şehirdeki hayat:




KOBANİ'DE PEŞMERGEYE SİLAH SEVKİYATI

Irak'ın Erbil kentinden yola çıkarak Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a gelen lojistik malzeme yüklü iki araç, sekiz günlük bekleyişin ardından kente geçti. Bulundukları özel alandan çıkış yapan araçlar, özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Yumurtalık mevkiinden Kobani'ye girdi.

Kobani'nin doğu ve batısında IŞİD ile PYD, peşmerge ve ÖSO’dan oluşan ortak güç arasındaki çatışmalar da devam ediyor.  En şiddetli çatışmalar merkezdeki Kaniya Kurda ve Belediye Meydanı'nda yaşanıyor.

kobani-son-durum.20141106234242.jpg 

Bu arada IŞİD, PYD’nin kontrolündeki Tıl Şeir tepesine de saldırı başlattı. Tepede bulunan YPG mevzilerine IŞİD tarafından havan topu atıldı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

BATIDA ÖSO VE PEŞMERGE BİRLİKTE ÇATIŞIYOR 

Kentin batı kesiminde, IŞİD güçleri ile peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı savaşçılarla çatışıyor. IŞİD’in güçlü olduğu ve sürekli saldırdığı doğu kısmında ise YPG, peşmerge ve ÖSO güçleri ortak hareket ediyor.

ABD BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR 

Koalisyona bağlı savaş uçakları sabah saatlerinde IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda IŞİD’in kentin batı tarafında bulunan hedefleri vuruldu.

Koalisyona bağlı insansız hava araçları da sürekli Kobani merkezinin üzerinde keşif uçuşları yapıyor. IŞİD'in hareket alanı ve manevraları sürekli takip altında tutuluyor.

PATLAMALAR TÜRKİYE'DEN DUYULUYOR

Kobani’den yükselen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından duyuluyor. Sınır hattında Türk ordusuna ait zırhlı araçlar sürekli hareket halinde. Gazeteciler ve siviller sınır bölgesine yaklaştırılmıyor.

pesmerge.20141107041935.jpg 

YPG kaynakları, kentin 15 km doğusunda bir köye operasyon düzenlediklerini ve bir aracı imha ettiklerini açıkladı.

PEŞMERGE VE ÖSO'DAN DESTEK

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler geçtiğimiz hafta Urfa'da iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.
Araçlar Kobani'ye beşli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti.

ÖSO tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup IŞİD’e karşı cephede savaşıyor.
ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı mücadele veriyor.

 ERDOĞAN'DAN KOBANİ AÇIKLAMASI: HALEP KOBANİ'DEN DAHA ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Halep ile ilgili hassasiyetinin Kobani'deki hassasiyetten daha fazla olduğunu söyledi.

Türkmenistan'a hareketinden önce Ankara-Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Halep'in bir ekonomi ve medeniyet merkezi olduğunu söyledi.

er.20141107041527.jpg 

Erdoğan, Halep'teki önemli bütün eserlerin bombalanarak yıkıldığını vurgulayarak, "Burada DAEŞ (IŞİD) terör örgütünün yanında rejimin de bu tür girişimleri var" dedi.

Cumhurbaşkanı geçen hafta Fransa'da yaptığı açıklamada, "Bir defa İslam anlam itibariyle anlamı barış olan 'silm' kelimesinden türemiştir. Anlamı barış olan din asla teröre müsaade etmez. Dikkat edin IŞİD'i de kullanmıyorum, DAİŞ'ı (Al Devlet-Al-Islamiya Fil Irak Wel Şam) kullanıyorum. Çünkü bunlar terör örgütüdür" diye konuşmuştu.

Bugünkü basın toplantısında Erdoğan'a, Türkiye'nin Suriye'den yeni bir göç dalgasına hazırlıklı olup olmadığı da soruldu.

Erdoğan bu soruya, "Şu anda 36'ncı paralel üstünde belli hazırlıkları sürdürüyoruz" yanıtını verdi.

halep.20141107041818.jpg 

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentini tamamen ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile Kürt YPG (Halk Savunma Birlikleri) güçleri arasındaki çarışmalar yaklaşık iki aydır sürüyor. YPG, PKK çizgisindeki PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) silahlı kanadı.

Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin gönderdiği peşmerge gücü geçen hafta Kobani'ye gitmişti. IŞİD militanlarına karşı savaşacak peşmergeler, Ankara'nın izniyle Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmişlerdi.

Suriye ordusu ise muhaliflerin ülkenin en büyük kenti Halep'in merkeziyle bağlantı noktasında yer alan Handerat kasabasına saldırmışlardı.

KOBANİ İLE İLGİLİ TÜM SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN