BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  POLİTİKA

Kobani son dakika! Erdoğan: PYD terör örgütü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'yle ilgili yaptığı son dakika açıklamada ABD'nin PYD'ye silah vermesini eleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Kobani'ye her türlü desteği verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

PYD TERÖR ÖRGÜTÜ, ABD LAF DİNLEMEDİ

200 bin Kürt'ü Türkiye'ye soktuk. Şu anda biz onları giydiriyoruz, içiyoruz. Bizim şu ana kadar yaptığımız harcama 4.5 milyon doları buldu. Avrupa'nın tamamında şu anda ne kadar Suriye ve Irak'tan giden var biliyor musunuz, 130 bin. Yardım elini uzatan biziz. ABD Kobani düştü düşecek diyor. Biz diyoruz ki yapmayın PYD terör örgütü. Laf dinlemediler o gece indirdiler silahları, bir kısmı PYD'nin eline düştü. Sonra kendi savunma bakanları açıklama yaptı. ABD'nin Suriye politikası yanlıştır dedi. Dedim ki neden Kobani? Sıkıntı varsa benim olmalı şu anda DEAŞ işgali altında oraya neden müdahale etmiyorsunuz?

TÜRKİYE'NİN IŞİD'E DESTEK VERDİĞİ İDDİASI

Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddialarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu yalanı söyleyenler DEAŞ'la (IŞİD) alakamız olmadığını bilenler de iftira atıyorlar. Çok büyük bir yanılgının içindeler. Bir asır sonra hatırlatmak istiyor biz Sevr Antlaşması'nı yırtıp atmış hür bir ülkeyiz, Türkiye'yiz. İçerde ya da dışarıda Türkiye'ye bunun dışında farklı bir gözle bakanlar varsa bunu değiştirsinler.

Biz kendi gündemimizi kendimiz belirleriz. Ecdadımızdan aldığımız güçle yaparız. Türkiye'ye yalanlarla istikamet çizmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır. Eğer başka ülkeler bu tehditlere maruz kalsaydı olaylar bambaşka olurdu. Ama biz buna rağmen demokrasimizi muhafaza eden bir ülkeyiz. Bu yüzden dünyada farklı bir konumdayız. Eğitimli nesillerimiz ve güçlü ekonomimizle ilerleyen demokratik standartlarla Türkiye parlayan yıldız olacak. Batı medyasını şunu yazmış bu ihanet yapılmış bu iftira atılmış, onların hesabı varsa bizim de hesabımız var. Allah'ın da hesabı var.

cumhurbaşkani-erdoğandan-pkkya-tepki.20141103122207.jpg

cumhurbaşkani-erroğandan-pkk-açiklamasi.20141103122230.jpg