BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
HABER /  GÜNCEL

Kobani düştü mü? Kürtler'e son dakika şoku

Kürtler için büyük önemi olan Kobani'den gelen son dakika haberler kötü. Kobani'nin dış mahallelerini IŞİD ele geçirdi.

Abone ol

KOBANİ'ye dün 4 kilometre uzaklıkta olan IŞİD güçleri sabah saatlerinde kentin dış mahallelerine girdi. Kobani'nin doğu ve güneydoğu kesimlerinde çatışmalar sürüyor. Koalisyon güçleri IŞİD'i havadan vurmaya devam etse de henüz durdurabilmiş değil.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG güçleriyle savaşan IŞİD artık dış mahallelere ulaşmış durumda.

KOBANİ DÜŞTÜ DÜŞECEK

Dün kente 4 kilometre uzaktaydılar bugün ise Kobani'ye vardıkları haberleri geliyor. Kobani'nin dış mahalleleri IŞİD'in eline geçmiş durumda. İlerleyişini sürdüren IŞİD güçleri Kobani kent merkezine sadece 1 kilometre mesafede.

16. güne giren şiddetli savaşta YPG güçleri tutunamıyor. IŞİD ise saldırılarını Türkiye sınırına yakın bölgedeki doğu cephesinden yoğunlaştırmış durumda.

Kobani'de bulunan bir aktivist ise kentin geceden beri top atışlarıyla vurulduğunu ifade etti. Kobani kent merkezinde bulunan sivillerin büyük bir çoğunluğu Türkiye'ye geçse de kent merkezinde birkaç yüz sivil kalmış durumda.

IŞİD KOBANİ'DE NERELERİ ALDI?

Pazartesi gecesi yaşanan yoğun çatışmaların ardından YPG güçleri Kobani'nin dış mahallelerine çekilmişti.

IŞİD güçleri, Kobani'yi çevreleyen Mazraat Amud, Cakur, Kir Muman, Mamayt, Karruf, Edikoye, Termik, Kazıka, Halice, Mızır Davut, Kikan, Alişar, Şaran, Cuma Ali, Tilecib ve Kabacik köylerini elinde tutuyor.

işid-kobani.20141001153029.jpg

HAVA OPERASYONLARI

IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar sürerken ABD ve Arap ülkelerinden oluşan koalisyon güçleri de Kobani çevresindeki IŞİD hedeflerini havadan vurdu.

ABD ve koalisyon ülkeleri uçakları 27 Eylül Cumartesi akşamı IŞİD hedeflerine yedi hava saldırısı düzenlemiş, Kobani yakınlarındaki IŞİD mevzilerini ilk kez vurmuştu.

Örgütün Kobani sınırı yakınlarındaki bir binası ve iki silahlı aracı imha edilmişti.