BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  MEDYA

'Kobani düşerse AKP üzülmez'

Daily Telegraph’ta yayımlanan bir makalede, ”Türkiye ve IŞİD’in düşmanları ortak; Kobani düşerse AKP üzülmez" yorumu yapıldı.

Abone ol

İngiliz gazetesi Daily Telegraph’ta yayımlanan bir makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve hükümetin Kobani politikası hakkında çok konuşulacak bir yoruma imza atarak ”Türkiye ve IŞİD’in düşmanları ortak; işte bu yüzden Erdoğan harekete geçmeyecek” denildi.

"ERDOĞAN PKK'YI VE ESAD'I IŞİD'DEN DAHA BÜYÜK BİR DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYOR"

Gazetenin dış haberler editörü David Blair’in imzasını taşıyan yazıda, Kobani’deki kuşatmaya rağmen Erdoğan’ın PKK'yı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı IŞİD’den daha büyük bir düşman olarak gördüğü belirtildi:

"TÜRKİYE HİÇBİR ÖVGÜYÜ HAK ETMEYECEK"

“Kentteki tehlike ortadan kalksa bile, Türkiye hiçbir övgüyü hak etmeyecek. Bugüne kadar Türkiye’nin IŞİD’e karşı tavrı en iyi haliyle belirsiz oldu. Otoriter Erdoğan, ABD’nin asıl amacının Suriye’deki petrolü çalmak olduğu yönünde garip bir iddiada bile bulundu. Bu arada Türkiye IŞİD’e direnen Kobani halkı için parmağını kıpırdatmayı reddederken, bu kentten binlerce insan Türkiye’ye sığındı ve kendilerini çevik kuvvet tarafından atılan göz yaşartıcı gazının içinde buldular.”

"ERDOĞAN KÜRTLERE BORCU OLMADIĞINI DÜŞÜYOR"

Blair, Türkiye’nin on yıllardır bağımsız bir Kürt devletine karşı savaştığını hatırlatıp, ‘Erdoğan’ın Kobani dahil, Kürtlere hiçbir borcu olmadığını düşündüğünü, bundan dolayı da Kobani’ye yardımda isteksiz göründüğünü‘ yazdı. Makalenin devamında şu ifadeler kullanıldı:

"TIPKI STALİN GİBİ..."

“Tıpkı Stalin’in Sovyet ordusunun ilerlemesini durdurarak Nazilerin 1944’teki Polonya isyanını ezmesine izin vermesi gibi… Yani IŞİD, Kobani’yi Kürtlerden alırsa Türkiye buna hiç üzülmezdi. Gerçek şu ki, Erdoğan üç farklı düşmanla yüzleşiyor: Kendi ülkesinde ve Suriye’deki Kürt isyancılar, IŞİD ve Esad yönetimi.

Şu anda Kürt gerillalar ve Esad, IŞİD’e göre Erdoğan’ın gözünde açıkça daha kötü şöhrete sahip. Türkiye ve IŞİD’se ortak düşmanlara sahip. Bundan dolayı IŞİD karşıtı harekatın dışında kalmak ve aşırılıkçıların Kürtlerle ve belki Esad’la boy ölçüşmelerini izlemek Türkiye için daha mantıklı.”