BIST 9.682
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.492,25
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök'ten bomba peşmerge iddiası

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşe yazısında Kobani'ye giden silah yardımının etkilerini yazdı. İşte ABD'nin Kobani'ye havadan silah yardımının ardından yaşananlar...

Abone ol

Türkiye'nin Kobani için peşmergeye silah yardımı yapması tartışmalara neden oldu. Tartışmalar sürerken Erdoğan ve Obama arasındaki telefon görüşmesi ve ABD'nin havadan silah yardımının perde arkasını Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök yazdı. 

Özkök, çeşitli kaynaklardan derlediği bilgilere göre Kobani cephesinde silah yardımının yapılmasıyla birlikte yaşananları, Amerikan uçaklarının palet adını verdiği 28 konteyneri Kobani üzerine atmaya başladığı saatten itibaren detaylarıyla birlikte anlattı. Özkök'ün verdiği önemli bir bilgi de peşmergenin götürdüğü silahı geri getirecek olması.

MALZEMENİN ATILIŞINDAN SONRA NELER YAŞANDI?

Kobani'ye malzemenin atılışının ardından, pazartesi sabah pek bir çatışma olmadığını yazan Özkök sonrasında olanları şöyle aktarıyor:

Öğleden sonra şehrin doğu tarafında çatışmalar başlamıştır. Doğu tarafında bazı bölgeler IŞİD'in elinde olduğu için, bu istihbarat özel bir önem taşıyordu. 

Atılan malzemenin moral etkisi büyük oldu. PYD şehri savunma pozisyonundan taarruz pozisyonuna geçti. IŞİD 400 adamını kaybetti...

IŞİD geri çekilirken, Irak birliklerinden eline geçirdiği ağır silahların bir bölümünü de bırakmıştır...

PEŞMERGE GÖTÜRDÜĞÜ SİLAHI GETİRECEK

Peşmerge Türkiye sınırından geçip Kobani'ye yardıma giderken yanında götürdüğü silahları aynen geri getirecek. 

Ancak bu sayım ve envanterin nasıl yapılacağı henüz belli değil.