BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Koalisyon isteyen MHP'lilere seslendi

Oktay Öztürk, AK Parti ile koalisyon isteyen partililere seslendi "Tükürdüğümüzü yalamamızı mı istiyorsunuz?" diye sordu.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP'nin tükürdüğünü yalamayacağını söyledi. Erken seçimi Devlet Bahçeli'nin aksine Davutoğlu'nun balkon konuşmasından işaret ettiğini iddia eden Öztürk, koalisyon isteyen partililere Bahçeli'nin seçim meydanlarındaki sözlerini hatırlatan Öztürk, genel başkanlarının dün ne söylediyse bugün de aynısını söylemeye devam ettiğini kaydetti.

MHP Mersin İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, partisinin bayramlaşma programına katılan Öztürk, milletin 7 Haziran seçimlerinde kimseye tek başına iktidarı vermediğini, ortaya koyduğu sonucun başlarının tacı olduğunu belirtti.

"DAVUTOĞLU TEHDİT ETTİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim gecesi kürsüden dile getirdiği ifadelerin tersinden yorumlanmaya çalışıldığını iddia eden Öztürk, "Tersinden erken seçimi göstermişti. Erken seçimi Sayın Genel Başkanım göstermedi, Ahmet Davutoğlu balkondan gösterdi. Balkonda adeta bu millete sitemini tehditle dile getirdi. 'Bize iktidarı vermediniz, erken seçime gideriz' dedi. Sayın Genel Başkanımız da 'Erken seçime gitmene gerek yok. Önümüzde birçok yol var, bunları denedikten sonra eğer illa da erken seçim diyorsan hodri meydan, biz her zaman seçime hazırız' dedi" değerlendirmesinde bulundu. Öztürk, partisinin Çözüm Süreci'ne karşı olan tavır ve düşüncelerinin de açık olduğunu belirtti. 

"TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ YALAMAMIZI İSTİYORSUNUZ?"
 
AK Parti ile koalisyon kurulmasını isteyen MHP'lilere de hitap eden Öztürk, şunları kaydetti: "Biz 'bu devletin çivisini çıkarttınız' dedik, yalan mı söyledik? '17-25 Aralık'ta bütün hırsızlığınız ortaya çıktı' dedik, yalan mı söyledik? 'Bakan evlatları sefa içinde geziyor' dedik, yalan mı söyledik? 'İhanet şebekeleriyle bir araya geldiniz, masalara oturdunuz, ülkenin geleceğine karanlığı açık kıldınız' dedik, yalan mı söyledik? Şimdi bunlarla ortaklığımızı isteyen kardeşlerim, tükürdüğümüzü yalamamızı mı istiyorsunuz? Devlet Bahçeli orada, dün neyi söylediyse bugünde onu söylüyor. Dün yanlış yapmadı, bugün de yapmıyor."