BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

Koalisyon görüşmeleri sonuçsuz

Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını söylerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendilerine koalisyon önerisi gelmediğini vurguladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını söylerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendilerine koalisyon önerisi gelmediğini vurguladı.

Davutoğlu CHP’ye kısa süreli reform hükümeti teklif ettiklerini ancak bu teklifin kabul edilmediğini ve tek ihtimalin erken seçim olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Seçim aşı olmak gibidir. Aşı olduğunuzda bazen sızı hissedebilirsiniz, ama aşı bünyeyi sıhhate kavuşturur" dedi.

"Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede, ortak bir zeminin var olup olmadığını tayin olmak üzere, istikşafi görüşmeleri başlatma kararı aldık." diyen Başbakan Davutoğlu, Görüşmeler açık, ilkeli ve şeffaf yürümüştür. Şeffaflık taraflar açısından. Derin tartışmalar yaşanmıştır, ama hep karşı taraflar birbirlerinin görüşlerini not etmişlerdir." şeklinde ktonuştu.

Başta dış politika ve eğitim olmak üzere, bazı alanlarda da görüş ayrılıkları olduğunu anlatan Davutoğlu "Reform ve restorasyon hükümetleri arasındaki farktan da kaynaklanan, ortaklık kurmak bakımından anlayış farklılıklarının olduğu aşikar." dedi.

"Tarihi fırsat kaçtı"

Başbakan Davutoğlu'ndan hemen sonra konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "bize koalisyon değil, seçim hükümeti önerisi geldi" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu "Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Davutoğlu bize iki öneri getirdi; kısa süreli bir seçim hükümeti veya CHP destekli AKP azınlık hükümeti. Bu bizim merkez Yönetim Kurulu'nun aldığı karara uygun değildir. Milli irade bir siyasal partiyi tek başına iktidara getirmemişse, liderlere düşen Milli iradeye saygı göstermektir. Tarihi bir fırsatı kaçırdığımızı düşünüyorum."dedi.