BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58

Klasik çapulcu yorumlarına gel...

Daha önce "Marmaray hiç iyi olmamış. Çünkü balıkları göremiyoruz" diyen manyaklar bu kez, "Balıkların yuvası bozuluyor, yosunlar kopuyor" diye feveran ediyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden birinin temelleri atılmak üzere.. İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi 23 Aralık'ta yapılacak.

Dün internet sitesinde haberle ilgili ayrıntılara baktıktan sonra sosyal medyada konuyla ilgili neler yazılıp çiziliyor diye bakayım dedim.

Gördüklerime şaşırmadım desem yeridir...

Klasik çapulcu yorumları anlayacağınız...

AK Parti iktidarının kaderi bu. Ne yaparsa yapsın, kimseye yaranamıyor. CHP "Gezi ayaklanması projesi" gerçekleştirir, sahip çıkarlar. HDP'nin "Hendek kazma projesi"ne destek verirler ama AK Parti hangi projeyi gerçekleştirirse gerçekleştirsin kabul görmez.

Yüzyılın projesi olan Marmaray'ı hizmete sokar, prof'un biri çıkıp, "Hiç de güzel olmamış. Çünkü denizin altından giderken balık göremeyeceğiz" der.

Üçüncü köprü yapılır, "Ay orada gürgen ağaçları yok muydu? Bu bir katliam" diyen çevreciler ayaklanır.

Üçüncü havaalanı yapılıyor, "Bitki örtüsüne çok büyük zararlar verilecek" diye eleştiri gelir. 

Bu yeni projeye karşı çıkma gerekçeleri çok daha ilginç. Kendi ağızlarından dinleyelim:

- Balıkların yuvası bozulacak.
- Bu iğrenç projeler yüzünden yosunlar kopuyor.
- Durduk yere boğazın suyunu bulandırmaktan başka işe yaramaz.

- Bu tünellerin yıllık bakım masrafları ne kadar olacak söyleyin de bilelim? Ayrıca buradaki ekzos gazını kim yutacak beyler?

Son yorumun sahibi bir kadın doktor!

Doktorumuza göre denizin altından 3 katlı tüneli geçirmeyi düşünen adamlar, o tünele havalandırma sistemi koymayı akıl edememiş!

Tünel "Yap-işlet-Devret" modeliyle yapılıyor,  o hala, "Yıllık bakım masrafları ne kadar olacak?" diye soruyor.

Ulaştırma Bakanı olsam, yüksünmeden bu hanıma cevap verir, "Sizin makyaj malzemelerinden daha ucuza gelecek şekerim" derdim!

Eleştirenler arasında bir de mimar gördüm...

Hezeyanlarından anladığım kadarıyla Mimarlar Odası tünel yapılıyor diye "3 günlük yas" ilan etmek üzere!...

"Bu tünel olmamış, yapan yapamamış" diye meseleye neşteri vurmuş!"Niye olmamış, niye yapamamışlar?" diye soranlara verdiği cevap net:  "Olmamış işte, yapamamışlar!"

Yahu bir kere de dönüp kendinize bakın, "Anam babam beni yapabilmiş mi, ben olmuş muyum?" diye sorun be!

"Kalsiyumum demirim yeterli mi? Fosforum tam mı, potasyumum yeterli mi? Ne kadar kükürt salgılıyorum? Bakırım, çinkom, florum, klorum, iyotum yerli yerinde mi? Beyin loblarım birbirine yeterince yakın mı?"
diye bir kere de kendinizi yoklayın arkadaş bu ne ucube bir haldir!

Bir başka dingil de çıkmış, tünel projesini eleştireceğim diye, "Elin oğlu uzayda koloni kuracak, siz hâlâ gezme tozma derdindesiniz" diyor.

Abicim, canım benim!

İtüpSat, Rasat, Bilsat, Türksat1A, Türksat1B, Türksat1C, Türksat2A, Türksat3A, Türksat4A, Türksat4B, Göktürk 2...

Bu uydular var ya bu uydular...Heh işte, bu uyduların hepsini biz gönderdik.

*******

Dipnot 1: Levent üzümcü Rusya'nın Sesi Radyosu'na bağlanmış, bizi demokrasinin beşiğine (!) şikayet etmiş.  Yaptığı konuşmada, "Erdoğan'a eleştiri yöneltince, 'Suriye'de ne işimiz var' diye sorunca hain damgası vuruyorlar" diye sitemde bulunmuş. 

Arkadaş!

Sen o radyoya bağlanıp, "Rusya'nın 5 bin km ötesindeki Suriye'de ne işi var?" diye soracağına, "Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?" diye soruyorsun.

Önce kimi kime, hangi zamanda şikayet ettiğine bak. Sonra Türkiye'ye kin ve düşmanlık besleyen hangi düşmanın ayağını yaladığına bak. En sonunda da aç sözlüğü, "Hain" cümlesinin anlamına bak! Göreceksin ki birebir üzerine oturuyor!

Dipnot 2: Rusya ile kavga döne döne domates kavgasına döndü. Ben boşuna, "Akıllı Rus yoktur, az votka vardır" demiyorum! Bak, adamlar limona değil domatese ambargo koyuyor.

Neden? Çünkü votka limonsuz olmaz, bunu çok iyi biliyorlar! Domatesi almayacaklarsa almasınlar çok dert etmeyin. Salça yapar başka ülkelere satarız. Olmadı, melemeni daha ucuza yeriz! Her türlü kârlıyız!

Neyse, asıl diyeceğim bu değil.

Dün ulusalcı bir arkadaş, "Adam Boğaz'dan savaş gemilerini geçirsin, Tayyip de milleti uyutsun" diye yorum yapmış.

Onun sebebi Tayyip değil şekerim!

Google amcaya "Sağır İsmet ne yaptı?" diye sor, sana anlatır!