BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  DÜNYA

KKTC'de flaş kampanya Ezanlar Sussun!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şimdi bir grup, “Ezanlar Sussun” kampanyası başlattı.

Abone ol

Yeni Akit'ten Yiğit Doğaner'in haberine göre, Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Feza Güzeloğlu isimli bir avukatın başlattığı 'Ezan sussun' kampanyası, sosyal medyada taraftar toplamaya çalışıyor. Kampanya için özel afişler bile hazırlandı.

Sosyal medyada örgütlenen grup, Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, İnsan Hakları Kurulu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gibi kamu kuruluşlarına ortak metinler gönderip, ezanın KKTC ve Türkiye’de susturulmasını istiyor. Sayfasında bürosu ile ilgili bilgilere de yer veren Feza Güzeloğlu, burada Mersin 10 Lefke adresinden ya da 0533 850 80.., 0542 850 80.. telefonlardan kendisine ulaşılabileceğini belirtiyor.

Grubun “Ezanlar Sussun” bildirisinde şu ifadeler yer alıyor:

“Ülkemizin her yerinde sürekli duyduğumuz, sinir bozucu hâle gelen Arap bağırtıları (ezân) kesinlikle kutsal değildir! Ey Kıbrıs Türkü! Gelin birlik olalım ve susturalım artık şu Arapça bağırtıları inanmış insanlar, kendilerini kandıranlara tepkilerini göstersinler. Kutsal olduğunu yutturmaya çalışanlara inanmıyoruz ve onların insanımızı, anlamadığı bir dille ‘alıklaştırdığını’ düşünüyoruz. Aylardır süren uyarılarımızın dikkate alınmamasından dolayı kampanya dozajını yükseltiyoruz. Gerekirse uluslararası arenaya taşıyacağız.

"İMAM HATİP OKULLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMELİNE YERLEŞTİRİLMİŞ DİNAMİTLER..."

İmam Hatip Okullarının kültürümüzün temeline yerleştirilmiş dinamitler olduğuna inanıyoruz. Arap kültürünü ‘din’ diye yutturmaya çalışanların ülkemizin insanları olmadığını savunuyoruz. Bir an önce bu yanlışlardan vazgeçilmesini istiyoruz. Din adamlarının tümü yalancıdır. Dincilik, bonzaiden kötüdür. Gelecekte dincilere yer yoktur. Dinciler insanlığın başının belâsıdır. Bütün dinciler iblistir. Vergilerimiz dinci hocalara haram olsun. Ezân bağımsızlığımızın sembolü değildir. Duyarlı herkesi kampanyamıza çağırıyoruz. Aşağıda verilen e-maillere ilgili şikâyetlerimizi yapalım. Kampanyaya paylaşımlarımızla destek olalım.”