BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
GÜNCEL

Kızını kaybeden babanın acısı mahkeme kararı ile ikiye katlandı

Ankara’da çalıştığı mağazada bayılarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki kızına geç müdahale edilmesi sebebiyle öldüğü için işyeri hakkında tazminat davası açan baba Celil Uslanmaz'ın acısı mahkeme kararı ile ikiye katlandı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde 8 Nisan 2014 yılında çalıştığı mağazada bir anda bayılan 19 yaşındaki Melike Uslanmaz hayatını kaybetti. Mağazada bulunanların kızına geç müdahale ettiklerini ve sağlık kuruluşuna götürmediklerini belirterek, 700 lira maaşla sigortasız olarak çalışan kızının hayatını kaybettiğini ifade eden baba Celil Uslanmaz, işyeri yetkilileri ile mahkemelik olduklarını, davayı kaybettiğini ve mahkeme masraflarının da kendisine yüklendiğini belirtti.


2005 yılında kalp yetmezliği nedeni ile kaybettiği en büyük kızı gibi kendisi de kalp hastası olan ve emekli maaşı ile geçinmeye çalışan Celil Uslanmaz, komşularının yardımı ile geçindiklerini, üzerine yüklenen mahkeme masraflarını ödeyemedikleri için icra geldiğini belirterek, çaresizliğini anlattı. Olayın 28 Nisan 2014 yılında gerçekleştiğini belirten baba Celil Uslanmaz “16.10’da çocuğum bayılıyor, 18 dakika sonra 112’yi arıyorlar. 16.35’de bana telefon geliyor ‘kızın bayıldı’ diye. Benim buradan Sincan’a gitmem 16.53, kızım çoktan ölmüş. Bir umut diye taksi ile tıp merkezine götürdüm, orada iki dakika müdahale edildi, oranın ambulansı ile Sincan Devlet Hastanesine getirdik ama çocuk ölmüş. Acil doktoru 45 dakika müdahale etti, ‘zaten geldiğinde ölüydü’ dedi. İçeriye girdiğimde çocuğum çenesini bağlamışlar. Hayatının baharında söndü gitti benim çocuğum” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler