BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  GÜNCEL

Kızını bu sebepten öldürmüş!

Babası tarafından işkence yapılarak öldürülen 13 yaşındaki küçük kız, arkadaşı yerine mesajı babasına atınca olanlar oldu.

Abone ol

Gaziantep'te 13 yaşındaki kızı Zekiye Dursun’u işkence yaparak öldüren Şeref Erzurumlu, saklandığı evde bulundu. Şeref Erzurumlu’nun birlikte yaşadığı Zelikan K.’nın ifadesine göre, Zekiye Dursun, erkek arkadaşına göndermek istediği bir mesajı yanlışlıkla babasına atması yüzünden öldürüldü.

Korkunç cinayet, 2 gün önce Ulaş Mahallesi 90 numaralı caddede bulunan bir evde yaşanmıştı. Halası ve eniştesinin nüfusuna alıp bakmaya başladığı 13 yaşındaki Zekiye Dursun, cezaevinden tahliyesinin ardından başka bir kadınla yaşamaya başladığı öğrenilen babası Şeref Erzurumlu'nun yanına gitmişti.

BABA KAYIPLARA KARIŞMIŞTI

Burada babası tarafından saatlerce dövülen ve kül tablasının kırıklarıyla da vücuduna işkence yapılan Dursun, ‘Boş bir arazide bulduk’ denilerek, özel hastaneye götürülmüş, burada da öldüğü tespit edilmişti. Olayın ardından kayıplara karışan baba, Karataş Mahallesi’nde arkadaşı Vedat K.’nın evinde bulundu. Vedat K. ve Şeref Erzurumlu, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

BABADAN ARKADAŞLARINA: ‘YÜKSEKTEN DÜŞMÜŞ DİYİN, BENİ KARIŞTIRMAYIN

’ Şeref Erzurumlu’nun birlikte yaşadığı ve fuhuş yaptırdığı Zelikan K.’u.20120630173725.jpgnın ifadesine göre, ölen kızın, erkek arkadaşına göndermek istediği bir mesajı yanlışlıkla babasına attığı öğrenildi. Bunun ardından da baba kızını önce saatlerce dövdü, daha sonra da fırlattığı kül tablasının cam kırıklarıyla vücudunun çeşitli yerlerini çizmeye başladı.

Olayın ardından arkadaşlarına haber veren baba Erzurumlu, Kızının Onkoloji Hastanesi civarında bulunduğunu, yüksekten düşme sonucu bu hale geldiğini söylemelerini tembihledi. Kendisinden de söz edilmemesini isteyen baba, daha sonra kendisi telefonla arandığında, Gaziantep’te olduğu halde, Şanlıurfa’da olduğunu söyledi. Erzurumlu, polisin dikkatli çalışması sonucu Karataş Mahallesi’nde yaşayan bir arkadaşının evinde saklanırken bulundu. Baba ve evinde kaldığı arkadaşı Vedat K.’nın sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SABIKA KAYDI KABARIK

Öte yandan, baba Şeref Erzurumlu'nun fuhuş, 6136 sayılı kanuna muhalefet, cebren ırza geçme, küçük yaşta çocuğu alıkoyma, uyuşturucu kaçakçılığı gibi birçok suçtan sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

EŞİNİ ÇOCUKLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE BIÇAKLADI

[PAGE]

Ümraniye’de, boşanmak isteyen ve 5 yıldır ayrı yaşayan karısını sokak ortasında bıçaklayarak öldüren zanlı, kovalamaca sonucu yakalandı. Çocuklarının gözleri önünde karısını bıçaklayan zanlı, “Niçin öldürdünüz?” sorusuna, “Çok seviyordum.” cevabını verdi.

İddiaya göre; Neşe Şidar (24) isimli kadın, 5 yıl önce eşi Özgür Şidar’dan (29) boşanmak için ayrı yaşamaya başladı. İki çocuk annesi Şidar, uzun süre eşinin adresine ulaşıp boşanma dilekçesi gönderemedi. Bu arada Özgür Şidar da, eşini sürekli takip etmeye başladı. Özgür Şidar, bugün öğle saatlerinde Cemil Meriç Mahallesi Muşmula Caddesi Akar Sokak’ta çocuklarıyla birlikte yürüyen Neşe Şidar’ın önünü kesti. 

ekran-resmi-2012-06-30,-5.29.20-pm.jpg

GENÇ KADIN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Eşinin bıçak çıkardığını gören Neşe Şidar kaçmaya başladı. Kısa sürede karısını yakalayan öfkeli koca, çocuklarının gözleri önünde peşi sıra bıçağı saplamaya başladı. Karnından, kasığından ve sırtının birçok yerinden darbe alan anne Şidar, kanlar içerisinde yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, Şidar’ı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak Şidar, yolda hayatını kaybetti. Annelerinin bıçaklanmasına şahit olan çocuklar da komşuları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

ekran-resmi-2012-06-30,-5.28.49-pm.jpg

"ÇOK SEVİYORDUM"

Öte yandan, olay yerinden kaçan öfkeli koca Özgür Şidar, Sarıgazi’deki babaevine giderek saklandı. İzini sürüp bulan polisi gören Şidar, kaçmaya başladı.

ekran-resmi-2012-06-30,-5.29.02-pm.jpg

Özgür Şidar, kovalamaca sonucu yakalandı. Baba Özgür Şidar, polis merkezine girerken oğluna seslenerek, “Babayı unutma babacığım.” dedi. Basın mensuplarının “Niçin öldürdün?” sorusuna, “Çok seviyordum.” cevabını verdi.

ekran-resmi-2012-06-30,-5.28.40-pm.20120630173113.jpg

SU İÇME BAHANESİYLE EVE GİRDİ. SONRA NE OLDU? CEVABI SONRAKİ SAYFADA

Aksaray’da su içme bahanesiyle bir eve giren 2 kadın hırsızın, 10 burma bileziğini çalarak kayıplara karıştığı ileri sürüldü.

Olay, Yavuz Sultan Selim Mahallesi 5084 Sokak'ta bulunan 10 numaralı evde meydana geldi. İddiaya göre, Adıyaman’dan ziyarete geldiklerini söyleyen siyah çarşaflı 2 kadın, Ayşe İbar’ın (43) evine gelip soğuk su istedi. Kadın hırsızları kızı Nazlı İbar (20) ile birlikte karşılayan Ayşe İbar, kadınlardan şüphelendi.

Kendilerinden şüphelenildiğini fark eden kadın hırsızlar, ‘Bizden şüphelendiniz, bileziklerinizi çıkarın eve koyun isterseniz’ dedi. Bunun üzerine yeni nişanlanan ve kolunda 10 burma bilezik bulunan genç kız, bileziklerini çıkartarak evin bir odasına bıraktı. Ardından anne ve kızı mutfağa su getirmeye gitti. Bu sırada odaya giren kadın hırsızlar 10 bileziği alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri anne İbar'ı yanlarına alarak çevrede arama yaptı. Çok sayıda polis ekibi tarafından yapılan aramada 2 kadın hırsıza rastlanmazken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

9 YILDIR ARANIYORDU. KATİL SANIK NASIL YAKALANDI?

[PAGE]

Şanlıurfa'da, 2003 yılında tartıştığı komşusunu bıçaklayarak öldürdüğü için 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 9 yıldır aranan 35 yaşındaki Mehmet Kırdar, polis tarafından yakalandı.

Mehmet Kırdar, 2003 yılında Süleymaniye Mahallesi'nde komşusu olan Mehmet Çiftçi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönmesinin ardından Kırdar, yanındaki bıçak ile komşusu Çiftçi'yi öldürerek kaçtı. Olayın ardından gıyabında yargılanan Kırdar, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, izine ulaşılamayan Kırdar'ın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrası polis, Kırdar'ın kentin Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan eski Sanayi Sitesi'nde bulunduğu bilgisine ulaştı. Sanayi Sitesi'ne giden polisler, kendilerini görünce kaçmaya çalışan Kırdar'ı kovalamaca ve boğuşma sonucu yakaladı. Firari cinayet sanığı Kırdar, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontörlü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kırdar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

O MAGANDALAR YAKALANDI. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şanlıurfa'da şehir içi halk otobüsünde bir genç kız ile kardeşini silahla yaralayan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

Olay önceki gün Şanlıurfa’nın Ulubatlı Mahallesi'nde meydana gelmişti. İddiaya göre, iki grup arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıkmış, kavga eden gruplar daha sonra pompalı tüfek ve tabancalarla sokak ortasında çatışmıştı. Bu sırada şehir içi taşımacılığı yapan otobüste bulunan Zeliha D. (17), kardeşi 7 yaşındaki Yusuf Kerem D., Ali M. ve İbrahim Halil A. kurşunların hedefi olmuş, olaydan habersiz bir şekilde otobüste oturan Zeliha D., Yusuf Kerem D. ve Ali M. ile İbrahim Halil A., vücuduna isabet eden mermilerle yaralanmıştı.

Olay, otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, polis ekipleri olaya karışan M.S., A.A., Ö.K., M.A., İ.H.A., S.A., A.İ., H.K., Z.A.A., C.B., İ.K., N.K. ile M.D.’yi gözaltına aldı. Olayda kullanılan 5 adet pompalı tüfek, bu tüfeklere ait 140 adet fişek, 1 adet tabanca, bu tabancaya ait bir çok mermi ile 2 adet şarjör ele geçirildi. Otobüs içerisinde yaralanan 7 yaşındaki Yusuf Kerem D.'nin, M.S.’nin silahından çıkan kurşunlar sonucu yaralandığı öğrenildi. Gözaltına alınan 13 kişi Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altından adliyeye getirilen şahıslar, cumhuriyet savcılığı tarafından alınacak olan ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılacak.
Öte yandan yaralı çocuk Yusuf Kerem D., hastanede hayat mücadelesi veriyor.