BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.414,48
HABER /  GÜNCEL

Kızına tokat atan babaya para cezası

Devrek ilçesinde evinde bir erkekle yakaladığını iddia ettiği kızı E.B'ye tokat atan baba Sefer B'ye '' basit kasten yaralanma'' suçundan yargılandığı davada 740 lira para cezası verildi.

Abone ol

Devrek ilçesinde evinde bir erkekle yakaladığını iddia ettiği kızına tokat atan babaya, "basit kasten yaralama" suçundan yargılandığı davada 740 lira para cezası verildi.

Devrek Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 19 yaşındaki kızı E.B'ye evde bir erkekle yakaladığını iddia ederek tokat atan baba Sefer B, hazır bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanık Sefer B'ye eylemini "haksız tahrik" altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle 740 lira para cezası verdi.

"Parayı ödeyemem"

Baba Sefer B, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıl önce boşandığı eşinden olan kızının annesiyle yaşadığını, aralık ayında ise kendisinin yanına geldiğini söyledi.

Evinde bir erkekle yakaladığı kızına tokat attığını iddia eden Sefer B, kızının da bunun üzerine emniyete giderek kendisinden şikayetçi olduğunu anlattı.

Sefer B, olayın ardından kızını annesine teslim ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kızım duruşmalara hiç gelmedi. Mahkeme beni suçlu buldu. Ben bu cezayı hak etmedim. Taşeron firmada 850 lira ücretle çalışıyorum. Zaten zorlukla geçiniyorum. Bu parayı ödeyemem. Yargıtayın yerel mahkemenin kararını bozmasını bekliyorum. Aksi takdirde parayı ödeyemeyeceğim için hapis yatacağım."

Savcı 5 yıl hapis istemişti

Devrek'te polise başvuran E.B, babası Sefer B'nin kendisine tokat attığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Devrek Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Devrek Belediyesinde temizlik işlerini yürüten taşeron firmada çalışan Sefer B. hakkında "Alt soya karşı basit kasten yaralama" suçundan dava açılmasını talep etmişti.

Savcılık, sağlık kuruluşundan "basit tıbbı müdahaleyle giderilebilir yaralanma" şeklinde rapor verilen E.B'ye attığı tokat nedeniyle baba hakkında 5 yıla kadar hapis istemişti.