BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Kızılderililerin soğuk algınlığı ilacı buymuş

Kuzey Amerika’nın bozkır, ova ve orman açıklıklarında yetişen, güzel çiçekli bir bitki türü olan ekinezya uzun yıllardır sağlığa faydaları ile biliniyor. Ekinezyanın Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı için kullanıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, ekinezya köklerinin, Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı, diş, boğaz ağrısı, yara ve yanıklara karşı kullanıldığını söylüyor.

Avrupa Bilimsel Bitkilerle Tedavi Birliği’nin ekinezyanın tekrarlayan soğuk algınlığının tedavisinde ve önlenmesinde kullanımını desteklediğini belirten Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Araştırmalar, ekinezyanın enfeksiyonlara karşı olan etkisinin yanında bağışıklık sistemini harekete geçiren role de sahip olduğunu göstermiştir” dedi.

Prof. Dr. Sezik, bağışıklık sistemini harekete geçiren etkisinden dolayı ekinezyanın, bağışıklık sisteminin baskı altında tutulması gereken hastalık ve tedavilerde kullanılmaması gerektiği konusunda uyardı.

Prof. Sezik, “Ekinezyanın piyasada bulunan ürünleri, üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmama veya bu enfeksiyonları daha hafif geçirebilme, şikâyetleri azaltabilme amacıyla enfeksiyon sırasında ya da koruyucu olarak kullanılmaktadır” diye konuştu.