BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.405,47
HABER /  GÜNCEL

Kızılay'dan eşcinsellerle ilgili açıklama

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'dan eşcinsellerden neden kan bağışı almaklarıyla ilgili açıklama geldi.

Abone ol

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, eşcinsellerden neden kan almadıklarını katıldığı bir televizyon programında açıkladı. “Eşcinseller kan verme konusunda risk grubundadır. AIDS virüsü eşcinsellerde yoğun olarak gözükür” açıklaması yapan Prof. Dr. Akar’ın bu açıklaması tartışmalara neden oldu.

‘EŞCİNSELLİKLE DERDİMİZ YOK’

“Biz kanda bir virüs olup olmadığını tahlil ediyoruz. En modern yöntemleri kullanıyoruz” diyen Ahmet Lütfi Akar’ın tepki çeken açıklaması şöyle: “Altyapılarımız yenilendi. Ama ne yaparsanız yapın kan nakillerinde mutlaka bir virüs kapma ihtimali vardır, milyonda bir bile olsa. Bunu azaltmanın bir yolu vardır. Kendisinden şüphe eden kişi bunu deklare eder. Bizim kimsenin eşcinselliğiyle, biseksüelliğiyle, heteroseksüelliğiyle hiçbir derdimiz yok. Yalnız eşcinseller kan verme konusunda risk grubundadır. AIDS virüsü eşcinsellerde yoğun olarak gözükür ve eşcinsel ilişkiyle başkalarına bulaşır veya kan yoluyla bulaşır. Eşcinsel diye kanında bir şey çıkacak diye yok.”

Program sunucusunun “Tepki alıyor musunuz?” sorusu üzerine Akar, “Bu bilimsel bir gerçeklilik olduğu için eşcinsellerden şu ana kadar bir tepkiyle karşılaşmadık. Afrika’ya gidip gelenlerden de kan almıyoruz. Bu insani bir durum. Çünkü sizden aldığımız bir ünite kanı 3 kişiye veriyoruz. 3 kişiye şifa oluyor. Geçmişte, başımıza gelen hadiselerde maalesef kanı veren kişilerde bu tür durumları tespit ettik. Biseksüellik, eşcinsellik tespit ettik” dedi.