BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  DÜNYA

Kızılay’da eylem

KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara’nın Mamak ilçesinde cami-cemevinin temel atma töreninde yaşanan olaylara destek vermek için bir eylem ...

Abone ol

KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara’nın Mamak ilçesinde cami-cemevinin temel atma töreninde yaşanan olaylara destek vermek için bir eylem yaptı.
Kızılay Güvenpark’ta toplanan KESK üyesi gruplar "Tuzluçayır direnişini selamlıyoruz" şeklinde slogan attı.
KESK Ankara Şubeler platformu adına yapılan açıklamada, Alevi nüfusunun en yoğun yaşandığı yer olan Tuzluçayır’da 150 metre ara bulunan iki caminin tam ortasına inşa edilmeye çalışılan bu projenin gerçek anlamda alevi-sunni kardeşliğine hizmet etmeyeceği açık olduğu iddia edilerek, "Tuzluçayır halkının tümünün karşı çıktığı bu proje halkımız arasındaki ayrışmayı ve alevi kültürünü asimile etmeyi hedeflemektedir. Projenin inşaatı binlerce polis ve Toma’larla çevrilmiş durumdadır. Bu proje ucubedir ve demokratik, halkçı devrimci tutumuyla bilinen Tuzluçayır’ın kalbine saplanan bir hançerdir. Sorun büyümeden özür dilenmeli ve 2 gün önce Tuzluçayır halkına zulmedenler hakkında yasal işlem başlatılıp, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır” denildi.
Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup olaysız dağıldı.
(İHA)