BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızılay çocuklara bayram sevinci yaşattı

Türk Kızılayı maddi durumu yetersiz 780 çocuğa bayramlık hediye etti

Abone ol

Kızılay İstanbul Şubesi, yardıma muhtaç 780 yetim, öksüz ve engelli çocuğa bayramlık elbise dağıttı. Bayramlıklarını alan kimsesiz çocukların ve ailelerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

screen-shot-2012-10-23-at-11.23.04-am.pngKızılay İstanbul Şubesi tarafından İstanbul'da 39 ilçede belirlenen yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına bayramlık elbise dağıtıldı. İçinde pantolon, gömlek ve tişört gibi giysilerin bulunduğu paketleri Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve Kızılay ekipleri tarafından, çocuklara evlerinde teslim edildi.

İNSANLAR KOMŞULARININ NE HALDE OLDUKLARINI BİLMİYOR

Çocukların evine konuk olan Başkan Başkanı İlhami Yıldırım, "Bayramlar, büyük şehirlerde parası olan çocuklar için hediyelerden ve lunaparklardan ibaret. Şehirleşme geleneğimizdeki ev gezip şeker, para toplama gibi bayramları bitirdi. İnsanlar komşularını ne halde olduklarını bilmiyor. Biz de burada çocukların evine konuk olarak bayram sevincini onlarla yaşatmak istedik." şeklinde konuştu.

Kızı Hasene Uysal'a bayramlık alamadığı söyleyen Fatma Uysal da, "Eşimi 5 yıl önce kaybettim. En büyük oğlum 28 yaşında diyaliz hastası ve çalışamıyor. Küçük oğlum arada bir çalışırsa ve benim aldığım dul maaşıyla ancak geçiniyoruz." dedi.

Yardım olan bir diğer çocuk Sevilay Çalar'ın annesi Ayfer Çalar da, aldıkları yardımlarla geçindiklerini söyledi.

Bayramlık kıyafetleri alan çocukların sevinçleri ise yüzlerine yansıdı. Bazı çocuklar paketi açarak kıyafetleri inceledi. Çocukların aileleri ise yardım edenlere teşekkür etti.