BIST 9.533
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.485,37
HABER /  MAGAZİN

Kızıl Ordu korosundan kalanlarla üç konser verilecek

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait, uçak Karadeniz üzerinde düşmüştü. Kızıl Ordu korosunu da taşıyan uçakta 92 kişi hayatını kaybetmişti. Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker yeni bir proje ile Kızıl Ordu korosundan sağ kalanlar ile bir araya gelecek.

Abone ol

Enbe Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker, Kızıl Ordu korosundan uçak kazası sonrası sağ kalan müzisyenler ile bir araya gelecek. 

Gerçeker'in projesini Milliyet Gazetesi Yazarı Ali Eyüpoğlu, köşesinden duyurdu. 

Suriye’deki Rus askerlerine moral konseri vermek için giden uçağın düşmesiyle bir üyesi dışındaki Kızıl Ordu Korosu’nda görev yapan herkesin öldüğünü biliyordum" diyen Eyüpoğlu, Enbe Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker, ile aralarında geçen diyalogu yazdı.

Gerçeker ile konuşmasını  “Kızıl Ordu Korosu’ndan kalan müzisyenlerle birlikte üç konser vereceğiz” deyince öğrendim, geride kalan 15 müzisyenin daha olduğunu… diyerek aktaran Eyüpoğlu, üç konser yapılacağını yazdı. 

Behzat Gerçeker'in meslektaşlarının anısı için böyle bir proje içinde olduğunu yazan Ali Eyüpoğlu, Gerçeker'in sözlerini şöyle aktardı: 

“Meslektaşlarımın anısına bir konser yapmak istedim. Kızıl Ordu, dünyada çok sevilen askeri bir koro. Bir müzisyen olarak onların acılarını paylaşmak, anılarını yaşatmak istedim.

Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile temas kurdum ve fikrimi söyledim. Sağolsunlar, onlar da iki ülke toplumunun müzik aracılığıyda yakınlaşması fikrine çok sıcak baktı ve sahip çıktı.

Dışişleri Bakanlığımızın önderliğinde mart ve nisan ayında üç konser vereceğiz Kızıl Ordu Korosu’yla…

Enbe olarak Rus bestecilerin eserlerini Kızıl Ordu Korosu’yla söyleyeceğiz. Repertuvarımızda daha önce Kızıl Ordu Korosu’nun söylediği ‘Oynama Şıkıdım’ da olacak.

Bu konserlerden ilki İstanbul Aya İrini’de olacak. Türkiye’deki ikinci konseri Rusların çok sevdiği Antalya’da yapacağız. Antalya AKM’de sahne alacağız.

Üçüncü konserimiz nisan ayında, daha önce Moskova’da sahne aldığımız Kremlin Sarayı veya Bolşoy Tiyatrosu’nda gerçekleştireceğiz.”