BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  DÜNYA

Kız ve erkeklerin yurtlarda karışık kalmasına...

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede anne babaların, herkesin çocukları bize emanettir. Biz kız ve erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasın...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede anne babaların, herkesin çocukları bize emanettir. Biz kız ve erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz" dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, yaşam tarzına müdahale iddialarına sert çıkarak, “11 yıllık Ak Parti iktidarında kimin yaşam tarzına müdahale edildi” diye sordu. Erdoğan, öğrenci yurtlarında erkek ve kız çocuklarının bir arada kalmasına olumlu bakmadığını da belirterek, "Bunu bir defa bilmemiz lazım; biz sorumluluk mevkiinde olan muhafazakar demokrat bir parti olarak, bu ülkede ebeveynlerin, herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz...Bunun dünyada eğitim-öğretim psikolojisinin içinde bile açıklaması yapılamaz. Biz buna da müdahil olduk, yurtlarımızda kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırma çabasına devam ediyoruz...Bu ülkede anne babaların kahir ekseriyetinin bu işlere asla müsaade etmeyeceğini bilen insanım" diye konuştu.

MARMARAY’LA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP
Başbakan Erdoğan, Marmaray’la ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, "İlk gün 300 bin kişi Marmaray’ı kullandı. Pazar günü 350 bin kişi taşındı.Sadece İstanbul’dan değil Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar geldi. Marmaray’da yaşanan küçük çaplı aksaklıkların bazı çevrelerde keyif yarattığını görüyoruz. 76 milyonun tamamı Marmaray’ın gururunu yaşarken, bazıları da küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşıyor. Marmaray’a binmeyeceğini söyleyenlerin de Marmaray’a binip milletin gururunu paylaşmalarını arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)