BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  GÜNCEL

Kız arkadaşını yakan sanığın son sözü

Kız arkadaşının üzerine benzin dökerek yaktığı iddia edilen sanık Abdurrahman Gazi Göçer, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Tartıştığı kız arkadaşını üzerine benzin dökerek yaktığı iddia edilen sanığa, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Abdurrahman Gazi Göçer, tutuksuz yargılanan sanıklardan astsubay kıdemli başçavuş H.D ile H.A, Z.Y, A.G, ölen Çilem Hülya Berkil'in annesi Serpil Demirbaş ve taraf avukatları katıldı. 

Mahkeme Başkanı Faris Özsoy, davanın karar aşamasına geldiğini belirterek, sanıklara son sözünü sordu.

BENZİNİN DÖKÜLDÜĞÜ OLAY YERİNDE SİGARA YAKMASI VİCDANINI RAHATSIZ ETMİŞ

Göçer, müşteki ve tanıkların birbirleriyle uyumlu beyanları olmadığını savunarak, beraatini talep etti. Maktüle herhangi bir fiziksel şiddette bulunmadığını savunan Göçer, "Ne ölmesini ne de bu olayların yaşanmasını isterdim. Ben vicdanen rahatım. Vicdanen rahatsız olduğum konu ise benzinin döküldüğü olay yerinde sigara yakmam ve ona uzatmam oldu" dedi.

Sanıklardan H. D ise 22 yıl boyunca vatan ve millet için canını ortaya koyarak hizmet ettiğini, sanık yakınlarından asla rüşvet almadığını söyledi.

Döşemealtı ilçesi merkez karakolunda 6 yıldır görev yaptığını, mesleği boyunca siciline hiçbir leke gelmediğini ifade eden D, şöyle konuştu:

"Ben Döşemealtı ilçesinde 5 milyon liralık uyuşturucu rantını engelledim. Bana 1 milyon lira rüşvet teklif edildi. Kabul etseydim o zaman kabul ederdim. Bir takım elbise için burada yargılanmazdım. Sanığın yakınından ve kimseden kesinlikle rüşvet almadım. Beraatimi istiyorum."

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Göçer'i, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çaptırdı.

Sanıklardan H.D'ye, "Rüşvet alma ve verme" suçundan 3 yıl 4 ay, "Yalan tanıklık" suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere 5 yıl, H.A'ya "Yalan tanıklık" suçundan 1 yıl 8 ay, A.G ve Z.Y'ye ise "Rüşvet alma ve verme" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. 

OLAY

Ankara'dan Antalya'ya kız arkadaşı Çilem Hülya Berkil (30) ile tatile gelen Abdurrahman Gazi Göçer'in (37), 26 Ağustos 2013'ti Ankara'ya döndükleri araçta tartışmaya başladıkları, Göçer'in kız arkadaşının üzerine benzin dökerek ateşe verdiği iddia edilmişti. Berkil, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, Göçer ise tutuklanmıştı.