BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Kıyılmayan nikâh imamın başını yaktı

Facebook’ta kurulan bir grupta tanışıp evlenmeye karar vereb çiftin başına öyle bir şey geldi ki...

Abone ol

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan N.B. ile İstanbul Büyükçekmece’de bir caminin imamı Y.Ç., Facebook’ta kurulan bir grupta aynı ayete yaptıkları yorum ile tanıştı.

Çiftin internet üzerinden başlayan arkadaşlıkları bir süre sonra aşka dönüştü. Evli ve 3 çocuk babası Y.Ç., N.B. ile evlenebilmek için Eyüp’te görev yapan hemşerisi imam H.R.’den yardım istedi. 1 Ocak 2010 tarihinde kıyılan nikâhın ardından çift Konya’da N.B.’nin ailesinin yanında düğün yapıp birlikte yaşamaya başladı.

Ancak imam Y.Ç.’nin resmi nikâhlı eşi, Eyüp’te bulunan caminin cemaatine başvurdu. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlattı. İmam Y.Ç. hakkında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ge re ğin ce “kınama” cezası verilmesi ve İstanbul’da farklı bir camiye atanmasına, H.R. hakkında ise zaman aşımı nedeniyle herhangi bir yaptırıma gerek olmadığına ancak savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

6’ŞAR AY HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma sonucunda şubat ayında çocukları dünyaya gelen N.B. ile Y.Ç. hakkında “evlenme olmaksızın dinsel törenle evlenme”, H.R. hakkında ise yine aynı madde gereğince “resmi nikâh olmadan evlenmek için dinsel tören yapma” suçundan 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.