BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,32
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kıyamette bizi bu kapsül kurtaracakmış!

Rusya'da yaşayan Evgeniy Ubiyko isimli mühendis; sele, depreme, yangına ve terör saldırılarına karşı dayanıklı kapsül icat etti.

Abone ol

Rusya'da yaşayan Evgeniy Ubiyko isimli mühendis; sele, depreme, yangına ve terör saldırılarına karşı dayanıklı kapsül icat etti.

Ubiyko adına 'Kıyamet kapsülü' verdiği ürününün seri üretimini gerçekleştirerek vatandaşlara satmayı amaçlıyor. Daha önce icadının minik maketini medya kanalıyla tanıtan Ubiyko bu sefer yapımını tamamladığı kapsülün gerçek boyutlarında modelini gösterdi.

Rus mühendis felaket senaryosunun gerçekleşmemesi halinde kapsülün sauna şeklide kullanılabileceğini belirtiyor. Mucit Ubiyko bilim kurgu filmi '2012'yi seyrettikten sonra etkilendiğini ve böyle bir kapsül icat etme gereksinimi duyduğunu ifade etti. Ubiyko, "Bu sadece hayal ürünü değil, bu fizik, kimya ve matematiktir. Yıllarca insanlar '2012 'filmindeki gibi felaketlerin olacağını anlatan filmler çekiyor. Benim icadım ise bu korkunç felaketlerden nasıl korunabileceğimizin cevabıdır." diye konuştu.

2012'DE DÜNYANIN SONUNUN GELECEĞİNE İNANIYOR

Ubiyko'nun bahsettiği 'doğal afetler' kaybolan Maya medeniyeti tarafından 2012 yılında meydana geleceği ve dünyanın sonunun başlangıcını tetikleyeceği şeklindeki öngörüye dayanıyor. Evgeniy Ubiyko, 4 kişinin rahatça sığabileceği kapsülü 80 bin dolara satmaya amaçlıyor. Ubiyko, "Kapsülün içinde bulunan kişiler 40 gün boyunca terör saldırısı ve büyük doğal afetler gibi felaketlerden korunabilir." diyor.

Kapsül zırhının kurşun geçirmez olduğunu anlatan Ubiyko, dışarıdan müdahalelerle zırhın zarar göremeyeceğini ve yanmayacağını iddia etti. Benzer modelin ABD'de icat edildiğini belirten Rus mühendis ancak kendi modelinin çok daha geliştirilmiş olduğunu savundu. Ubiyko, "Bu kapsül derin sudan su yüzüne çıkabiliyor ve lavlar üzerinde de etkilenmeden yüzebiliyor." diye anlattı.