BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  DÜNYA

Kıyamet haftası herkesi korkuttu

Grönland’da kopan dev buzul Kanada’ya doğru sürüklenirken, Çin’deki heyelan 2 bin kişiyi yuttu.

Abone ol

Grönland’da kopan dev buzul Kanada’ya doğru sürüklenirken, Çin’deki heyelan 2 bin kişiyi yuttu, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Hindistan sellerle, Bolivya soğuklarla, Rusya ise alevlerle boğuşuyor.

Dünya haftaya doğal felaketlerle girdi. Grönland’ın en büyük iki buzulundan biri olan Petermann’dan Manhattan’ın 4 katı büyüklüğünde bir buzul koparak Kanada yönünde hızla sürüklenmeye başladı. Felaketi küresel ısınmaya bağlayan iklim bilimciler buzulun yaratacağı riskleri tartışırken, bir afet haberi de Çin’den geldi.

TOPRAK VE SUYUN İNTİKAMI

Ülkenin güneybatısındaki Gansu eyaletinde bir haftadır süren şiddetli yağışlar, Couçü kasabasında toprak kaymasına yol açtı. Felakette ölü sayısı 127 olarak açıklanırken,  yetkililer 2 bin kişinin hâlâ toprak altında olduğu bildirdi. Ülkenin resmi haber ajansı Xinhua bölgede 45 bin kişinin tahliye edildiğini duyurdu. Öte yandan Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti’nde aşırı yağışlar su baskınlarına yol açtı.

FELAKETİN ADI: RÜZGAR

Almanya’nın Polonya sınırındaki Niesse Nehri’nin taşmasıyla bölge  7 metre su altında kaldı. En az üç kişinin öldüğü afette onlarca kişi yaralandı. Kurtarma çalışmalarının yağışlar yüzünden aksadığı kaydedildi. Avrupalılar gibi Hindistan da yağışlara karşı çaresiz kaldı.

Cammu Keşmir eyaletindeki sel felaketinde ölü sayısı 132’ye çıkarken, 400 kişinin hâlâ kayıp olduğu bildirildi. Bolivya’da ise olandışı soğuklarla boğuşurken, Rusya’da aşırı rüzgar yüzünden son 24 saatte 240’ı aşkın yangın rapor edildi.