BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73

Kitapları bestseller olan doktor uyardı hayatınızdan çıkarın!

Kitapları bestseller olan doktor uyardı hayatınızdan çıkarın!

Dünyaca ünlü Dr. Joseph Mercola, yapay tatlandırıcılar ve sıvı sabunlarla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. Mercola'ya göre sıvı sabunlar ve yapay tatlandırıcılar depresyon nedeni.

Kitapları bestseller olan doktor uyardı hayatınızdan çıkarın!

Dünyaca ünlü Dr. Joseph Mercola, yapay tatlandırıcılar ve sıvı sabunlarla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. Mercola'ya göre sıvı sabunlar ve yapay tatlandırıcılar depresyon nedeni. İçtiğiniz antidepresanlar bir işe yaramıyor. 'İkinci beyin' olan bağırsaklarınızı sağlıklı tutun, depresyona girmeyin. Dünyaca ünlü ABD'li doktor Joseph Mercola, sağlıklı hayatın şifrelerini sizler için anlattı. Yaptığı araştırmalarla tıp dünyasına damgasını vuran Dr. Mercola, yazdığı kitaplarla da dünyada en çok satanlar listesine defalarca girmeyi başardı. Her sözü olay olan Dr. Mercola, bugün depresyon konusunda önemli açıklamalar yaptı. Dr. Mercola'ya göre depresyonu yenmede antidepresan ilaçların etkisi sandığınız kadar değil...

Kitapları bestseller olan doktor uyardı hayatınızdan çıkarın!

"Depresyona yakalanmamak ya da kurtulmak için yapmanız gereken ilk adım 'ikinci beyin' denilen bağırsakların sağlıklı olması" diyen Dr. Mercola, "Mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin yüzde 95'i bağırsaklarda, yüzde 5'i beyinde yapılıyor" dedi. Dr. Mercola, şu önerilerde bulundu... Bol miktarda fermente yiyecek tüketin. 'Fermente yiyecekler' denilince ilk akla gelen; ev yapımı lahana ile salatalık turşusu, yoğurt ve kefir... Yeterli miktarda fermente yiyecek tüketmiyorsanız mutlaka probiyotik desteği kullanın. Bu yararlı bakteri turşu ve yoğurdun yanı sıra ayranda da bolca bulunuyor.

Kitapları bestseller olan doktor uyardı hayatınızdan çıkarın!

Lifli yiyecekler yemeye özen gösterin. Bunlar da; tam tahıllar, başta muz ve elma olmak üzere meyveler, baklagiller, havuç, kabak ve patates gibi sebzelerdir. Bol bol çiçek ekin. Evet, yanlış duymanız! Çünkü ellerinizin toprakla temas etmesi, buradaki bakterileri almanızı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenizi sağlar. Bulaşıklarınızı arada sırada elde yıkayın. Bu sayede üzerlerinde daha fazla bakteri kalmasını ve bu sayede bağışıklığınızı uyaran alerjilerin oluşumunu azaltırsınız.

Kitapları bestseller olan doktor uyardı hayatınızdan çıkarın!

ASPARTAM TEHLİKESİ Yapay tatlandırıcı olarak birçok üründe ve özellikle meşrubatlarda kullanılan aspartam maddesiyle depresyon arasında doğrudan bağlantı var... Aspartam bazı insanlarda baş ağrılarına, ani ruh hali değişimlerine, unutkanlığa, depresyona ve hatta felce neden olabiliyor. Bu zehirli madde kola ve gazoz gibi asitli içeceklerde, şekerleme, enerji içecekleri, sakızlar, naneli şekerler, pudingler, birçok diyet bisküvisi, diş macunları ile ketçaplarda bulunuyor. Mutluluk hormonu serotoninin yüzde 95'i bağırsakta salgılanıyor. Depresyona girmemek, girdiyseniz çıkmak için ilaç yerine daha çok fermente gıdaları tüketmeniz gerekiyor.