BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kıssa aynasında Güzel'e yolculuk: Güzelgâh

Güzel'e akıyor insan. Bulansa da Güzel'e varıyor, Güzel'e doğru duruluyor...

Abone ol

Her insan en az bir kıssanın içinden geçer. Kıssaların serin gölgesinde büyür insan düşleri. Kıssaların başucunda uyur gerçeğin acısı. Kıssaların çağlayanından dökülür insanlığın gözyaşları. Kişisel menkıbesinin yatağını dolduran nehirdir insanın nefesleri. Güzel'e akıyor insan. Bulansa da Güzel'e varıyor, Güzel'e doğru duruluyor.

Yıllarca suskun kalmış bir yazarın kıssalara b/akışının duru kayıtlarını tutuyor Güzelgâh. Yolu güzel eyleyenin yoldan yürüyenlerin güzelliği olduğunu fısıldıyor satır aralarında. Sessizliğin göğe uzanan acemi tomurcuklarına üflüyor hece hece. Esma-i hüsna'yı eşyanın yüzünde, hayatın kıpırtılarında okuyor. İnsanın, sonsuz güzelliğin cümlesi içinde nezaketle kullanılan bir kelime olduğunu duyumsuyor. "Damdan düşmüş"lüğün yaralarını kanata kanata acıyı bal eyliyor. Yazı olsun diye yazılanlardan değil, yaşamanın ince gözeneklerinden sızan bir bilgelik bekliyor sizi...

Semine Demirci kimdir?

1971’de Amasya, Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Köseler köyünde doğdu. Orta öğrenimini Beşikdüzü Kız Öğretmen Lisesi ve Validebağ Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamladı. Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri Bölümü’nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrenciliğini sürdürüyor. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nden bireysel terapi, çift terapisi ve cinsel terapi eğitimleri aldı. On dört yıldır Kur’ân kıssalarını “insanî aynalama” olarak yorumlayan workshop çalışmaları yapmaktadır. M. Furkan’ın, M. Ahmed’in, S. Zeyneb’in annesidir.

Güzelgâh

Teknik Özellikler

Yazar: Semine Demirci

Yayınevi: Hayykitap

Kategori: Herkes İçin Tasavvuf

Birinci baskı: Nisan 2016

Sayfa sayısı: 144

Fiyatı: 14 TL