BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  DÜNYA

Kısmen de olsa kontrol altında

Hatay’da büyük bir alanda etkili olan orman yangını, kısmen kontrol altına alındı.<br/>Orman Genel Müdürü Çiftçi, yaptığı açıklamada Hatay’d...

Abone ol

Hatay’da büyük bir alanda etkili olan orman yangını, kısmen kontrol altına alındı.
Orman Genel Müdürü Çiftçi, yaptığı açıklamada Hatay’da hafta başında çıkan ve hala devam eden orman yangınına 8 helikopter, 3 söndürme uçağı, çok sayıda arazöz ve dozer ile müdahale edildiğini belirtti. Yangının bir kısmının kontrol altına alındığını açıklayan Çiftçi, "Ümit ediyorum ki ters bir şey olmazsa inşallah bu akşam yangını kontrol altına alırız. Alan oldukça geniş, her yerinden atlama olma ihtimalinden dolayı tamamını kontrol altına almak için bütün arkadaşlarımız görevleri başında. Hepsi kuzeyinden, doğusundan, batısından gerçekten her taraftan tütme yapıyor. Ama güney tarafındaki yer kısmı kontrolsüz yanıyordu. Çok da büyüme eğiliminde değildi. Şimdi onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
Çiftçi, yaz aylarında orman yangınlarının artış gösterdiğini hatırlatarak, yakılan küçük ateşlerin büyük yangınlara dönebileceği konusunda vatandaşları uyardı.
(İHA)