BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

Kıskançlık CİNNETİ

Erkeklerle ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü; sonra intihar etti.

Abone ol

Şanlıurfa'da şizofreni tedavisi gören işsiz 36 yaşındaki Yusuf Yürekli, evlere temizliğe giden 14 yıllık eşi 33 yaşındaki Binevş Yürekli'yi başka erkeklerle ilişkisi olduğunu ileri sürerek, çocuklarının gözü önünde 15 yerinden bıçakladıktan sonra, aynı bıçağı boğazına saplayıp intihar etti.

Yavuz Selim Mahallesi'nde dün gece meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Sibel Yürekli 4 küçük kardeşi ile birlikte komşularının kapısını çalıp, babalarının annelerini bıçakladığını söyleyerek yardım istedi. Yürekli Ailesi'nin evine giren komşuları, oturma odasında çiftin kanlar içindeki cesetleriyle karşılaştı.

Anne ve babaları ölen çocuklar, burada polislere babalarının tartıştığı annelerini bıçaklamaya başladığını, kendilerinin de korkarak komşularının evine kaçıp yardım istediklerini söyledi. Küçük çocuklar daha sonra polisler tarafından psikolog nezaretinde ifadelerine başvurulmak üzere Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İŞSİZLİK VE KISKANÇLIK

Şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen Yusuf Yürekli'nin daha önce hamallık yaptığı, yaklaşık bir yıldır da işsiz olduğu öğrenildi. 5 çocuk babası Yürekli'nin işsiz kalmasının ardından ekonomik sorunlar yaşamaya başladığı ve 4 ay önce de eşi Binevş Yürekli'nin evlere temizliğe gitmeye başladığı belirtildi.

Yürekli Ailesi'nin komşuları, çiftin sık sık tartıştıklarını ve kavgalarını duyduklarını olduklarını söyledi. İşsiz kalışının ardından eşinin çalışmaya başlamasını hazmedemeyen Yusuf Yürekli'nin son zamanlarda eşini başka erkeklerle ilişki kurmakla suçladığı ileri sürülürken, cinnetin yaşandığı saatlerde de çiftin evinden tartışma seslerinin geldiği ifade edildi.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ BIÇAKLA İNTİHAR

Polisler ve Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemede Binevş Yürekli'nin vücudunun değişik yerlerinde 15 bıçak darbesi saptandı. Yusuf Yürekli'nin eşini öldürdükten sonra aynı bıçağı boğazına sapladığı, şah damarının kesilmesi sonucu öldüğü belirlendi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Yürekli çiftinin cesetleri otopsi için Devlet Hastanesi morguna götürülürken, cesetleri taşıyan ambulansın sokaktan çıkışı sırasında çiftin yakını bazı kadınlar ağıt yakıp, sinir krizi geçirdi.

Yürekli çiftinin 5 çocuğuna yakınlmarı sahip çıkarken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.