BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL

Kıskanç kadınlar çeteyi çökertti

Kıskanç kadınlar Emniyet Müdürlüğünü ayağa kaldırdı. Operasyon yapıldı, çete çökertildi.

Abone ol

İzmir'de mail yoluyla Emniyet Müdürlüğü'ne gelen eşlerinin fuhuş yaptığına yönelik şikayetlerin ardından başlatılan operasyonda, fuhuş çetesi çökertildi.

51 ev ile 6 otele yapılan baskınlarda 11'i kadın 43 kişi gözaltına alındı; baskınlarda 90 yabancı uyruklu kadın da kurtarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne, özellikle evli kadınlardan maille eşlerinin fuhuş yapılan ev ve otellere gittikleri yönünde şikayetler geldi.

Bazı maillerde de fuhuş yapılan ev ve otellerin isimleri, adresleri bildirildi. Polis, önce fuhuş yapılan Basmane semtindeki 6 otel, daha sonra yine buralarda kalan kadınların fuhuş amacıyla götürüldükleri evleri tek belirledi.

90 KADIN KURTARILDI

Liderliğini A.A.'nın yaptığı çetenin elemanlarının kimliklerinin de belirlenmesiyle geçen cuma 315 polisle Konak, Karabağlar, Buca, Balçova, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerindeki 57 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda, fuhuşa aracılık yaptıkları belirlenen aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11'i kadın toplam 43 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda ayrıca, fuhuş yaptırılan Rusya, Moldova, Belarus, Ukrayna, Azerbeycan, Kırgızistan, Özbekistan uyruklu 90 kadın da kurtarıldı.

KADINLAR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Polisin şebekenin elinden kurtardığı kadınların, şüphelilerden şikayetçi olmadıkları bildirildi. Bu arada kadınların çoğunluğunun da, kendilerinden önce gelip fuhuş yapan kadınlarla internet üzerinden bağlantı kurup kente geldikleri tespit edildi.

Şüphelilerin verdiği ifadelerde de, fuhuş yapan kadınların, bağlantı kurulan müşterilerin isteklerine göre 200 ile 400 dolara İzmir'deki otellerin yanı sıra, Çeşme ve Kuşadası'ndeki otellere götürüldüğü; ayrıca isteyenlerin yine evlerde de kadınlarla birlikte oldukları belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin suç delili kalmaması için kadınların, günlük ve not tutmalarına izin vermedikleri ileri sürüldü.

39 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Evlerinde ruhsatsız silah ile porno içerikli CD ile DVD'lerin de ele geçirildiği şüphelilerden 4'ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sorguları tamamlanan şüphelilerden aralarında yabancı uyruklu ve evlendikten sonra Türk vatandaşı olan 11 kadının da bulunduğu toplam 39 kişi, adliyeye sevkedildi.