BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan hükümete çağrı

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, hükümetin bir an önce Taksim’deki güvenlik güçlerini geri çekmesini istedi.

Abone ol

Taksim’deki göstericileri 'nefes alma hakkını savunanlar' olarak niteleyen Kışanak, "Hükümeti de bu hakkın savunulmasına saygı göstermeye ve derhal bu konudaki tasarrufundan, politikalarında vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi.

Diyarbakır’da Green Park Otel’de düzenlenen Ortadoğu Kadın Konferansı’na katılan kadınlar adına basın açıklaması yapan Gültan Kışanak, Taksim’de polisin yaptığı müdahaleyi kadınlar olarak şiddetle kınadıklarını söyledi. Polisin müdahalesinin derhal durmasını isteyen Kışanak, güvenlik güçlerinin Taksim Meydanı'ndan çekilmesi gerektiğini kaydetti.

'DERHAL DURDURUN'

İdarenin yönetimini, aldığı kararı beğenmeyerek protesto etmenin demokratik bir hak olduğunu ifade eden Kışanak, bu hakkın engellenmesini asla kabul etmediklerini dile getirdi. Taksim’deki eylemcilerin ağaçlara, doğaya, Taksim Meydanı'na sahip çıktığını ileri süren Kışanak, şu ifadelere yer verdi: "Bu direnişi sürdüren halkımıza da buradan desteklerimizi iletiyoruz. AKP hükümetini, İçişleri Bakanını ve İstanbul Valisi'ni bir an önce halkın bu iradesini tepkisine saygı duymaya davet ediyoruz. Saldırıları derhal durdursunlar. Polisi Taksim'den çeksinler. Halka yönelik bu şiddetli saldırıyı yapanların yönetenlerin de hakkında açılan soruşturma adil bir şekilde yürüsün ve bu saldırıları gerçekleştirenler adalete teslim edilsinler.”

Taksim’in halkın nefes aldığı, halkın meydanı, parkı olduğunu ifade eden Kışanak, Gezi Parkı’nın eskisi gibi kalması gerektiğini belirterek, "Taksim'de alışveriş merkezi yapmanın, ağaçların katledilmesinin kabul edilecek bir durum değil.” dedi.

Kışanak, Taksim’deki göstericilerin amacını ise şöyle açıkladı: "Taksim'de bu direnişi sürdürenler, hepimizin nefes alma hakkını savunuyorlar. Hepimizin parkını, kamusal alanını savunuyorlar. Hükümeti de bu hakkın savunulmasına saygı göstermeye ve derhal bu konudaki tasarrufundan, politikalarında vazgeçmeye çağırıyoruz."