BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan Erdoğan'a şizofren iması

BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu

Abone ol

BDP'li Gültan Kışanak, Başbakan Rcep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve partinin eski Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Kışanak, "Ruh sağlığı ile ilgili bir hastalık var. Şizofrenik diyorlar, yani kişilik bölünmesi bir gün kendini başka bir kişi sanıyor, diğer gün başka kişi" dedi.

Gültan Kışanak, Batman'da BDP'nin desteklediği bağımsız adayların seçim bürosunun açılışına katıldı. Bengi Yıldız'ın da bulunduğu açılışta konuşan Kışanak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Kışanak, şöyle dedi:
"AKP'nin siyasetten ve demokrasiden anladığı bir tek şey var, oda şiddet, Başbakan'ın şiddet dışında Kürt sorunu çözümüne dair bir tek sözü yok. Bir aydır halkımız çadırlarda çözümü, barışı konuşuyor. Ama Tayip Erdoğan şiddetle üzerimize geldi. Buradan bir kez daha halkımızla birlikte haykırıyoruz. 30 yıldır bu şiddet politikasını sürdürüyorsunuz, boğun eğmedik, eğmeyeceğiz. Söyleyeceğim tek kelimedir zulmün sınırı yoksa direnişin de sınırı yoktur."

BAŞBAKAN ŞİZOFREN OLMUŞ

Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan'ın 'Hamas terör örgütü değildir, Hamas seçimlere giren halkın desteğini alan bir örgüttür' sözylerini hatırlatırken, "Peki Başbakan, sayın Ayla Akat Ata bu halkın desteğini almadı mı? Batman halkı sevgili Ayla'yı seçmedi mi? Bizler Kürt halkı olarak oylarla seçilmiyor muyuz, bu nasıl bir iki yüzlülüktür" dedi. Bu durumu ikiyizlülük kelimesinin bile karşılamadığını kaydeden Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ruh sağlığı ile ilgili bir hastalık var. Şizofrenik diyorlar, yani kişilik bölünmesi. Bir gün kendini başka bir kişi sanıyor, diğer gün başka kişi. İşte Başbakan Tayip Erdoğan'ın ruh hali budur, şizofren olmuş. Başbakan'ın gerçek kimliğini Batman'da Diyarbakır'da uyguladığı zulüm ortaya çıkıyor. Başbakan'ın gerçek kişiliği şiddettir, zulümdür, zalimliktir, bizlere de zalimlere karşı sonuna kadar direnmek var. Halkımızla direneceğiz, çift kişilikli, ikiyüzlü başbakanı sandığa gömeceğiz"
Gültan Kışanak, meydandaki topluluğa "Gün direniş, örgütlenme günü, gün serhildana (başkaldırı) kalkma günü. Biz seçim yapmıyoruz, biz demokratik direnişle halkımızla özgürlüğümüze yürüyoruz, kutlu olsun" dedi.

YILDIZ'DAN APO SLOGANI

BDP'nin Batman'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Bengi Yıldız, açılışa katılanların attığı 'Batman Ovası Apocular yuvası' sloganını seçim otobüsünün üzerinden mikrofonla tekrarladı. Yıldız, "Evet Batman ovası Apocular yuvası. Kemal Pir'ler, Agit'ler, Hayri'ler bu coğrafyadan, Batman'dan beslendiler, bu kentte büyüdüler. Biz de daima onların anısına bağlı kalacağız" dedi.