BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Kışanak'tan 'Diyarbakır'da suya zehir katıldığı' iddiasına yanıt

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da şehrin içme suyu şebekesine zehir katıldığı iddialarına, sabaha karşı yanıt verdi.

Abone ol

Diyarbakır'da şehrin içme suyu şebekesine zehir katıldığı iddiaları kısa sürede yayıldı. Dün akşam saatlerinde başlayan dedikodular yüzünden küçük bir rahatsızlığı bile olan vatandaşlar hastaneye başvurdu. Şehrin şebeke suyu ile ilgili hızla yayılan asılsız iddialar üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak sabaha karşı açıklama yaptı.

Kışanak, hastanelerde tek bir vak’aya rastlanmadığını, vatandaşların gönül rahatlığı ile sularını içmeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

"HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak dün akşam saatlerinde kentte 'şebeke suyunda zehir var' şeklindeki iddialar üzerine açıklama yaptı. Kışanak bu tür asılsız dedikodularla halkta korku ve panik yaratılmak istendiğini söyledi. Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle her türlü provokasyonun yaşanabileceğine dikkat çeken Kışanak, "Halkımız müsterih olsun. Bu tür zamanlarda ortaya çıkan felaket tellallarına kulak asmasın. Provokasyona geçit vermesin. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ve DİSKİ Genel Müdürlüğümüze güvensin, yeter." dedi.

Kışanak, Diyarbakır’ın sadece Türkiye’nin değil dünyanın suyunu musluğundan içen ender kentlerinden biri olduğunu ifade etti. Kışanak şunları söyledi: "Kentimiz Diyarbakır, DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün başarılı çalışmaları sayesinde modern içme suyu arıtma tesisine ve Avrupa Birliği’nden akredite olmuş donanımlı su kontrol laboratuvarına sahiptir. Günlük, haftalık ve aylık su analizlerinin yapıldığı laboratuvarımız çalışmalarını İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile paralel yürütmektedir. Dolayısıyla içme suyumuzda bırakın zehri, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir zararlı maddeye rastlayamazsınız."

'HASTANELERDE VAK’A YOK'

Kışanak, açıklamasında zehirlenme vakaları ile ilgili de şunları ifade etti: "Kaldı ki şebeke suyunda zehir olabilmesi için şu an için hastanelerimizde yüzlerce hatta binlerce vak’anın olması gerekmektedir. Ancak gördüğümüz kadarıyla böyle bir vak’a da söz konusu değildir. Bugüne dek kentimizde benzeri bir olay yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanması mümkün değildir."

Vatandaşların fısıltı gazetesi şeklinde hızla yayılan bu türden dedikodulara itibar etmemesini isteyen Kışanak, "Her zamanki gibi sularınızı, musluklarınızdan, gönül rahatlığı ile içiniz." dedi.