BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'ı böyle görmüş müydünüz?

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Tunceli'deki festivalde semah döndü.

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Tunceli Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında yapılan birlik ceminde semah döndü.

Kışanak, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile Hacıbektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde düzenlenen Zazaca ve Türkçe cem törenine katıldı.

Okunan duaların ardından semah ekibine katılarak bir süre semah dönen Kışanak, cemevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YAŞAM TARZIMIN PARÇASI

Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan Kışanak, kendisinin de Alevi olduğunu söyleyerek, kendi gelenek ve göreneklerini yerine getirdiğini belirtti. Kışanak, "Semah benim geleneklerimin, benim yaşam tarzımın bir parçası. Bugün burada tüm halkımızın birlik içinde olması, birlikte hareket etmesi, tarihine, kültürüne, diline ve geçmişine sahip çıkması için birlik cemi yapıldı. Bu tarihi, bu kültürü, bu inancı yaşatmak için düzenlenen bir cemdi. Ben de inancımın ve kültürümün bir parçası olan bu cem töreninde semah dönüldüğü sırada içimden geldi, doğal bir refleksle bunu yerine getirdim" dedi.

DÖRT DÖRTLÜK YALANCILIK

Kışanak, AK Parti'nin iki yüzlü politikalarını boşa çıkarmak için güçlü mücadele yürütmeleri gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Başbakan 'Alevilik Ali'yi sevmekse, ben dört dörtlük Aleviyim' diyor. Bizde Alevilerde lafa bakılmaz, icraata bakılır. Biz söylediklerine değil, yaptıklarına bakıyoruz. Yaptıkları hiçte Ali'nin yolu ile aynı yol değil. Ali'nin yolu Ali'yi sevmek insanı sevmektir, Ali'yi sevmek, özgürlüğe sadık kalmaktır. Ali sevgisi kuru kuruya bir sevgi değildir. Ali sevgisi bir yoldur, bir edeptir, bir felsefedir, insan sevgisidir, barış sevgisidir. Alevi inancına saygıdır, bunlar olmadığı sürece Tayyip Erdoğan'ın söylediği sözler dört dörtlük Alevilik değil, dört dörtlük yalancılıktır. Buradan Dersim'den sesleniyoruz, bu sözü söyleyenlerden şunu bekliyoruz, Alevilerin eşit yurttaşlık konusundaki tüm talepleri kayıtsız şartsız kabul edilmelidir. İnancımıza saygı gösterilmesini istiyoruz. Biz Aleviliği kimseden öğrenmeyiz, halkımız binlerce yıldır özerk yaşamının içersinde değerlerini bugünlere kadar koruyup getirdi bundan sonrada korumaya devam edecektir."

semah.jpg

alevi.jpg