BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA

Kışanak paketi görmeden yerdi!

Paket henüz açıklanmamasına rağmen Gültan Kışanak bugünkü yaptığı açıklamasında eleştirdi.

Abone ol

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacağı belirtilen demokrasi paketinin içerisinin boş olduğunu ve şovla da dolmayacağını söyledi.

Gültan Kışanak, Mersin'de bir düğün salonunda düzenlenen BDP İl Kongresi'ne katıldı. Kışanak, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak demokrasi paketinin Kürt sorununu çözme ve süreci ilerletme konusunda artık bir kapasitesi ve anlamının fazlaca kalmadığını belirtti.

"Kürt halkının temsilcileri ile Türkiye demokrasi güçleri ile Türkiye demokratik kamuoyu ile konuşmadan tartışmadan istişare etmeden, müzakere etmeden hazırlanacak bir paketin içeriğinin halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyeceğini herkes çok iyi biliyor." diyen Kışanak, "Zaten bu süre içerisinde bir taraftan bekleyin paket geliyor derken, bir taraftan da pakette nelerin olmayacağını Sayın Başbakan da AKP hükümetinin yetkilileri de defalarca ifade ettiler. Böylece paketin içerisini kendileri boşalttılar. Şimdi o boş paketi şovla doldurmaya çalışıyorlar. Günlerdir bir propaganda furyası, 'paket açıklandı açıklanacak, aman bizi bekleyin, aman ekranlarınızın başında durun, bütün televizyonlar canlı yayında verecek.' Sayın Başbakan sen de biliyorsun Allah da biliyor, kul da biliyor ki o paketin içerisi bomboştur. Şovla da dolmaz." şeklinde konuştu.