BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kışanak o soruya cevap vermedi

Kışanak İmralı ile yapılan görüşmelerde ‘geri çekilme’ konusunun konuşulup konuşulmadığı yönündeki soruyu cevaplamadı.

Abone ol

İmralı ile yapılan görüşmelerde ‘geri çekilme’ konusunun konuşulup konuşulmadığı yönündeki soruyu cevaplamayan Kışanak, konuyla ilgili BDP Milletvekili Pervin Buldan’ın açıklama yapmasını istediyse de Buldan bunu kabul etmedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan’ın çözüm süreciyle alakalı kaygısının olduğunu söyledi. İmralı ile yapılan görüşmelerde ‘geri çekilme’ konusunun konuşulup konuşulmadığı yönündeki soruyu cevaplamayan Kışanak, konuyla ilgili BDP Milletvekili Pervin Buldan’ın açıklama yapmasını istediyse de Buldan bunu kabul etmedi.

BDP’liler, ‘Demokratik Özgür Kadın Hareketi’ şiarıyla, Şişli Camii önünde bir eylem yaptı. Şişli Camii önünden Mecidiyeköy’e doğru yolu kapatarak yürüyüşe geçen grubun elindeki bölücü örgüt elebaşısı posterleri dikkat çekti. Grup adına Mecidiyeköy’de bir açıklama yapıldı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kışanak çözüm süreciyle ilgili konuştu. Kışanak, “Bu paket, bu ülkenin demokrasi eksikliğine çözüm olacaksa bu ülkenin demokratik dinamikleriyle birlikte tartışılarak hazırlanmalıydı. Eğer bu paket Kürt sorunun çözümüne katkı sağlayacaksa, Kürtlerle konuşarak, sivil toplum kuruluşlarıyla tartışılarak hazırlanmalıydı. Bu nedenle hazırlanma biçimi eksikti. Eleştiriyoruz. Bu paketin zamanında hazırlanması önemliydi. Defalarca önerdik. Bu yaz meclis tatil yapmayabilirdi. Meclis çalıştırılabilirdi. Ancak AKP bunu yapmadı.

Meclisin çalışma takvimini belirleyen AKP’dir. Şimdi kapalı kapılar arkasında yalnızca AKP’nin hazırladığı bir paket var. Paketi bilmiyoruz, açıkladıklarında öğreneceğiz. Bizzat Başbakanın ağzından söylenmiş, ‘Ana dilde eğitim konusunda çalışmamız yoktur. Bu pakette bununla ilgili çalışma yer almayacaktır.’ sözü var. Umarım aksi olur. Paket açıklandığında Kürt sorunu çözüme kavuşur. Ama bunların yer almayacağının işaretlerini AKP hükümetinden ve Sayın Başbakan’ın ağzından görüyoruz. dedi.

"ÖCALAN İLE KANDİL ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK"

Abdullah Öcalan’ın çözüm süreciyle ilgili kaygılarının bulunduğunu belirten Kışanak, “Sayın Öcalan eleştirilerini ifade etmiştir. Dolayısıyla Kandil ile Sayın Öcalan arasında süreçle alakalı hiçbir görüş ayrılığı yoktur.” diye konuştu.

Gazetecilerin, 'BDP milletvekillerinin terör örgütü lideri ile yaptığı görüşmede geri çekilmeden bahsedildi mi? sorusunu cevaplamaktan kaçınan Kışanak, Pervin Buldan’ın bu konuyla ilgili cevap vermesini istedi. Ancak bu teklifi kabul etmeyen Buldan. sözü yeniden Kışanak’a verdi. Kışanak şöyle devam etti: “Pervin Hanım ve Sayın Demirtaş açıklama yaptı. Bu konuyla ilgili bir şey duydunuz mu? Şimdi neden yine soruyorsunuz? Bu son görüşmenin de konusu değil. Sayın Öcalan, ‘Geri çekilme konusunda polemik yapılmasın. Ateşkesin devam etmesi bir fırsattır. Aylardır kimsenin burnu bile kanamamıştır. Şimdi demokratikleşme konusunda fırsat vardır. Umarım hükümet bu sürece katkı sunacak bir tutum ve yaklaşım içerisinde olur.’ demişti.” ifadelerini kullandı.

Bu arada grubun yürüyüşü esnasında Öcalan posterlerine tepki gösteren bir kadın, göstericilerle tartıştı. Araya vatandaşların girmesiyle gerginlik son buldu.