BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Kısa saçlı kadınlar seksle ilgilenmiyor

Yapılan araştırmaların sonuçları, saçlarını kısacık kestiren kadınların libidolarında ciddi azalma olduğu yönünde...

Abone ol

İNTERNETHABER

Araştırmalarını ilk çağlara kadar dayandıran psikolog ve seks terapistleri, cinsel isteği azalan kadınların saçlarını kısacık kestirdiğini söylüyor.

Psikolog Anjula Mutanda, yaptıkları testlerin birini anlatırken belirtiyor: bir erkek için aynı kadının uzun saçlı hali ile kısa saçlı hali arasında ciddi farklar var. Aynı kadının uzun ve kısa saçlı olmak üzere iki ayrı resmini gösterdikleri erkekler, uzun saçlı kadının daha çekici ve güzel olduğunu söylemişler.

                      


İlk çağ insanlarından bu yana, erkeklerin ve hatta kadınların güzel buldukları kadın tipinin uzun saçlı olduğu belirtilen araştırmada bunun nedeni olarak, uzun saçın gençliği ve cazibeyi sembolize ettiği söyleniyor. Kadınların daha çok yaşlandıklarında ve doğum yaptıktan sonra kullanım rahatlığı açısından saçlarını kısa kestirmeleri, bilinçli yapmasalarda bu dönemlerde seks isteğinin azalması olarak görülüyor.

Bilinçli ya da bilinçsiz, libidoları azalan kadınların ilk yaptıkları şey saçlarını kısacık kestirmektir deniyor. Bu durum artık o kadar kolay anlaşılır bir durum haline gelmiş ki, bazı kadınlar sırf bu durumları anlaşılsın diye saçlarını kestiriyormuş.

Yıllardır, kısa saçın kadını daha seksi ve feminen gösterdiğini düşünenler hayal kırıklığına uğruyor.