BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Kısa dönem askerlik için flaş gelişme

Kısa dönem askerlik süresinin değişmeyeceği haberleri üzerine bazı milletvekilleri harekete geçti.

Abone ol

TBMM Dilekçe Komisyonu'na kısa dönem askerliğin de 6 aydan 4 aya indirilmesi için başvuru yapılıyor.

İlk imzacısının Samet Devir olduğu dilekçelerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili açıklaması anımsatıldı.

KISA DÖNEM 4 AYA İNSİN

Bu açıklamada, uzun dönem askerlik süresinin 12 ay olacağı belirtilirken, kısa dönem askerliğin aynı kalacağının ifade edildiği aktarılan dilekçelerde, kısa dönem askerlik süresinin de 6 aydan 4 aya indirilmesi istendi.

Dilekçe çok sayıda kişi tarafından imzalandı.

YILMAZ: KISA DÖNEMİ KAPSAYAN ÇALIŞMA YOK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün yaptığı açıklamada askerliğin 12 aya indirilmesiyle ilgili düzenlemenin bayram sonrası ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını söylemişti.

Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtlamıştı.

ELİTAŞ: 4 AY OLABİLİR

Bayram öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, askerliğin kısaltılmasıyla ilgili soruya şu cevabı vermişti:

“Hükümetin gündeminde askerlik süresi ile ilgili bir düzenleme var. İnşallah en yakın zamanda gündeme gelir. Bir an önce askerlik bekleyen gençlerimizi rahatlatmaya dönük bir çalışma olmuş olur. Süresinin ne kadar olacağı Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda TBMM bu konuda en son karar verme organıdır. Yeter ki, muhalefet bu işleri engellemeye kalkmasın, muhalefet toplumun beklediği yasaları bir an önce çıkartmakta iktidara yardımcı olduğu taktirde askerlikle ilgili düzenleme 2 gün komisyon aşaması, 2 günde Genel Kurulu aşamasında 1 hafta içinde çıkabilir. Katkı sağlayabilirlerse, yapıcı eleştiriler yaparlarsa önünde hiçbir engel yoktur. Genel Kurulu tıkamaya çalışırlarsa vatandaşın büyük beklentisini konusunda zarar vermiş olurlar. Düzenlemenin kısa dönemleri etkilemesi herhalde olabilir. O konu teknik bir konu değerlendirilmesi gerek. 6 ay biraz daha revize edilebilir belki. Bilgiye dayalı olarak değil, aklımdan geçeni söylüyorum yani 4 ay da olabilir” cevabını verdi.