BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  GÜNCEL

Kış oyunlarına protesto damgası!

Yıldız Teknik Üniversitesinden bir grup öğrenci protesto amaçlı düzenledikleri yürüyüşte polis müdahalesi ile karşılaştı

Abone ol

Erzurum'daki Universiade 2011 oyunlarının açılışına katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da öğrenci grupları ile biraraya gelmesini protesto etmek isteyen üniversiteliler Ankara ve İstanbul'da protesto eylemleri düzenlediler.



ÖĞRENCİ GRUPLARINA GBT KONTROLÜ

Erzurum'daki Universiade 2011 oyunlarının açılışına katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da öğrenci grupları ile biraraya gelmesini protesto etmek için yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği, Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyesi grupları polis Ankara'nın Elmadağ ilçesi Lalabel Mevkii'nde durdurarak GBT kontrolünden geçirdi.

Gruplar bir süre sonra bırakılırken, Kırıkkale ve Yozgat'ta yeniden durdurularak kontrol yapıldığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da gençlerle yapacağı Görüşmeyi protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyelerinden oluşan gruplar Ankara'dan yola çıktıktan bir süre sonra Elmadağ İlçesi Lalabel Mevkki'nde polis tarafından GBT ve kimlik kontrolü yapılacağı gerekçesi durduruldu.

Yaklaşık bir saat arayla gelen 6 ayrı otobüs bir petrol ofisine çekilerek gruptakilerin kimlikleri toplanarak GBT'leri kontrol edildi. Uzun süre kimlik kontrollerinin tamamlanması için bekleyen gruplar zaman zaman polisle tartışırken daha sonra geldikleri otobüslere binerek Kırıkkale yönüne doğru hareket ettiler.

Edinilen bilgilere göre protestocu gruplar önce Kırıkkale girişinde daha sonra da Yozgat girişinde tekar durdurularak yine GBT kontrolleri yapıldığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA ÖĞRENCİLERE BİBER GAZLI MÜDAHALE


Yıldız Teknik Üniversitesi'nden çıkan ve Başbakan'ın çalışma ofisinin bulunduğu Dolmabahçe'ye yürümek isteyen ve sayıları 70 i bulan gösterici öğrenci grubuna polis müdahale etti.

Biber gazının da kullanıldığı müdahale sonrasında bazı protestocuların gözaltına alındığı görüldü. Bu sırada caddeden geçen ve gösteriyle ilgisi olmayan kişiler polisin tavrını sert bulduğunu söyledi.

Bu kişilerin düşüncelerini polise seslenerek bildirdikleri görüldü. Öğrenci grupları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da öğrenci temsilcileriyle biraraya gelmesini protesto edeceklerini bildirmişlerdi.

Bu arada Dolmabahçe'ye yürümek isteyen öğrenci grubunun Barbaros bulvarı Dolmabahçe istikametini trafiğe kapatarak yürüyüşe geçtikleri, onlara engel olmak isteyen polisle göstericiler arasında önce arbede yaşandığı, "öğrenci kollektifleri' ne üye göstericilerin ellerindek flama sopalarını kullandıkları, polisin de biber gazıyla karşılık verdiği görüldü.

KIZILAY MEYDANI'NDA ARBEDE YAŞANDI

Başkent'te öğrenci eyleminde arbede çıktı. Polis Başbakanlığa yürümek isteyen öğrencilere müdahele etti.

Genç-Sen ve Kaldıraç'a bağlı bir grup, Başbakanlığa yürümek isteyince polis ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. Kızılay Meydanı'nda taşlarla polise saldıran öğrencilere polis, biber gazı ile müdahale etti. Öğrenciler Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Başbakanlığa yürümek isteyen Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) yanlısı bir grup öğrenci ile polis arasında yaşanan arbedede 1 polis yaralanırken, olaylarda 6 öğrenci gözaltına alındı.

Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan Genç-Sen yanlısı bir grup öğrenci, 'Parasız eğitim' sloganları attı. Öğrenciler, Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'daki öğrenci temsilcileri ile yaptığı toplantıya tepki göstererek, Erzurum'a giden arkadaşlarının durdurulmasını protesto etti. Grup taleplerini içeren dosyayı vermek için Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçerken, polis öğrencilerden sadece aralarında seçecekleri temsilcilerin Başbakanlığa gitmesine izin verdi. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden grubun önüne çevik kuvvet barikatı kuruldu. Öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis öğrencilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale ederken, öğrenciler polise taş fırlattı. GMK Bulvarı, İzmir Caddesi, Sıhhiye istikametine kaçmaya başlayan öğrenciler ile polis arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamaca sırasında 6 öğrenci gözaltına alınırken, 1 polis de yaralandı. Olaylar, öğrencilerin Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü istikametine doğru gitmeleri ile son buldu.