BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

Kış lastiği hangi araçlar için geçerli bakanlıktan net açıklama

Özel araçlarda kış lastiği takmak zorunlu mu değil mi?... Bakanlık bu soruya açıklık getirdi. Kış lastiği zorunluluğunun sadece ticari araçlara yönelik bir uygulama olduğu ifade edildi.

Abone ol

Her yıl kış ayları gelmeden önce yayınlanan genelgeyle ticari faaliyet gösteren araçlarda kış lastiği takılması zorunlu hale geliyor. Ancak bu konuda tam bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Çünkü özel araç sahiplerinin de kış lastiği kullanıp kullanmayacağı net bir şekilde ifade edilmiyor. Ayrıca 1 Nisan’da Bakanlık tarafından yayınlanan tebliğe göre otomobillere de kış lastiği zorunluluğu getirilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve KHK’da ise sadece yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara ilişkin bir zorunluluk olduğu yer alıyor. Hal böyle olunca da sürücülerin kafası karışık. Özel araçlar kış lastiği takmak zorunda mı değil mi Ulaştırma Denizcili ve Haberleşme Bakanlığı bu konuda net bir açıklama yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, kış lastiği konusunda kendileri açısından bir karışıklık olmadığını belirtti. Hürriyet'in haberine göre, bakanlık yetkilileri, çıkarılan düzenlemeler kapsamında sadece ticari araçlara yönelik bir kış lastiği zorunluluğu bulunduğunu belirtti. Bunun dışında özel araçlara yönelik bir kış lastiği zorunluluğunun bulunmadığı ifade edildi.