BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.498,23
HABER /  SEÇİM

Kırşehir'de eşi benzeri görülmemiş yasak

2015 Genel Seçimleri için aday adaylarının tanıtımları bilbordları süslerken Kırşehir eşi görülmemiş bir yasakla gündemde. Kırşehir'de parti logosu yasaklandı.

Abone ol

7 Haziran 2015 'de yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesi partilerin ve aday adaylarının tanıtım kampanyaları sürerken, Kırşehir Valiliği şaşırtan bir karara imza attı. Kırşehir Valiliği adayların tanıtımında partilerin isim, amblem ve logolarını yasakladı.

Kırşehir Valiliği 'nin aldığı bu seçim yasağı herkesi şaşkına çevirdi. Zira Türkiye genelinde adayların tanıtımlarında partilerinin isim, logo ve amblemlerini kullanmaları konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bu konuda YSK'nın vermiş olduğu bir karar da bulunmadığı için Kırşehir Valiliği 'nin bu eşi benzeri olmayan yasağının mantığı çözülemedi.

AK PARTİLİ ADAY ŞAŞKIN!

Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı danışmanlığı görevini yaklaşık 5 yıl sürdüren ve bu süreçte Kırşehir'de aday adayı olan Kenan Şahin de bu yasağa takıldı. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştığını belirten Kenan Şahin, "Ak Parti'de defalarca seçim kampanyası yaptığm ilk defa böyle bir yasakla karşı karşıyayız' dedi.

Yasak Türkiye'nin hiçbir ilinde uygulanmıyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm illerde parti ismi, logosu ve amblemi kullanılabilirken, Kırşehir'de aday adayları afişlerini böyle hazırlamak zorundalar:

kenan-şahin-kirşehir-ak-parti-aday-adayi.jpg