BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Kırşehir Cumhurbaşkanları oy oranları YSK Sandık sonuçları

KIRŞEHİR Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları merak konusu. Cumhurbaşkanı adayları Kırşehir oy sonuçları yarışan galibini belirleyecek. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem İnce favori görülüyor.

Abone ol

Kırşehir 24 Haziran 2018 sabaha saat 08.00'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi için oy verecek. Saat 17.00'a kadar sürecek seçimlerde Kırşehir halkı cumhurbaşkanı tercihini verdiği oylarla sandığa yansıtacak. 2018 yılı Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday var. AK Parti ve MHP'nin kurduğu "Cumhur İttifakı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı adayı.

YSK verilerine göre Cumhurbaşkanı Seçimleri için yurt içinde toplam 56 milyon seçmen 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına yönelik yapılan anketler ikinci tur ihtimalini barındırırken, Erdoğan'ın en yakın rakibi Muharrem İnce görünüyor.

Seçim Sonuçları YSK yasağı ne zaman kalkıyor : Seçim Sonuçlarına ilişkin 24 Haziran günü bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. YSK yasağının kalkması ile Kırşehir Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları canlı yayın verileri ile internethaber.com sitesinde olacak. 

SEÇİMDE OY VERME İŞLEMİ : Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden de görebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.
Cumhurbaşkanları oy Oranları YSK
Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 14 Haziran 2018  

Seçimde cep telefon yasak : Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak. Önce Cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek. Bu kapsamda, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğunu beyan eden seçmenlerin ayağına sandık götürülecek. Yatağa bağımlılık kriteri aranan uygulama kapsamında, 17 bin 258 seçmen bin 303 sandıkta oy kullanacak. 

Yurt Dışı Seçim Sonuçları ve oyları : Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 49 bin 65 seçmenin, yurt dışındaki  60 ülke ve 123 temsilcilikte 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran'da sona erdi. Yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında toplam 1 milyon 486 bin 532 seçmen oyunu kullandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemleri 24 Haziran'a kadar sürecek.

Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirildi. Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan oylar, seçim günü tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

Seçim günü yasakları : Seçim günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Çay bahçeleri de kapalı olacak. 

Seçim yasaklarına ve kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00'den sonra alkolsüz düğün yapılabilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.