BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75

Kirpikleri uzun olan bebeklere dikkat

Kirpikleri uzun olan bebeklere dikkat

Kirpikleri uzun, sık ve yukarı bakan çocukların alerjiye daha meyilli olduğunu belirten Op. Dr. Erdal Cahit Topçu, bu çocukların sık sık alerjene maruz kaldığını söyledi

Kirpikleri uzun olan bebeklere dikkat

Op. Dr. Erdal Cahit Topçu, kirpikleri uzun, sık ve yukarı bakan çocukların alerjiye daha meyilli olduğunu ve sık sık alerjene maruz kaldığını söyledi.

Kirpikleri uzun olan bebeklere dikkat

Alerjik rinitin her 4 kişiden birinde görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Erdal Cahit Topçu; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında görülme sıklığının daha da arttığını söyledi. Topçu; "Alerjik rinit toplumun yüzde 25'inde yaklaşık dört hastadan birinde görülen oldukça önemli bir hastalıktır.

Kirpikleri uzun olan bebeklere dikkat

Özellikle mart, nisan ve mayıs aylarında çok arttığını saptarız. Alerjik rinitlerde genellikle burunda kaşıntı, burunda beyaz renkli sulu bir akıntı, kışın geniz bölgesinde yanma, kuru öksürük, kulaklarda sıvı birikimine bağlı olarak duyma azlığı, göz altlarında şişlik, burun bölgesinde ödem, baş ağrısı gibi şikayetlerin olduğu bir hastalık grubudur. Halk arasında 'kurdeşen' diye tabir edilen ciltte ortaya çıkan kızarık, ortası soluk, basınca solan yapıların da kaynağı alerji olabilmektedir. Alerjiyi değişik şekillerde sınıflandırmak mümkündür.

Kirpikleri uzun olan bebeklere dikkat

Bunların en önemlisi süresine sınıflandırılır. Eğer alerji 4 günden veya 4 haftadan az sürüyorsa aralıklı alerji; 4 haftadan uzun sürüyorsa da sürekli alerji adı verilir. Alerjinin şiddetine göre uyku bozukluğu, gün içerisinde aktivite azlığı, aktivite bozukluğu yorgunluk, halsizlik gibi şikayetleri çok olanlara orta veya şiddetli tip alerji fakat uyku bozukluğu ve gün içerisinde aktivite kısıtlaması yoksa hafif tip alerji adı verilir.