BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  DÜNYA

Kırmızı alarm IŞİD 'zehirli nar’ mı yolluyor?

Petrolden sonra meyve ticaretine de giren IŞİD'in, zehirli nar sattığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

Irak ve Suriye’nin bir çok bölgesini işgal altında tutan IŞİD, petrol, gaz ve hububattan sonra meyve ticaretine de başladı. Fakat bu ticarete bir de 'zehir' karıştırdılar!

Rudaw'ın haberine göre, Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı, Suriye’de IŞİD’in işgal ettiği bölgelerden kaçak yollarla meyve getirildiğine dikkat çekerek, “Meyvelere teröristler tarafından zehir enjekte edilmiş olması ihtimali var” uyarısında bulundu.

nar.jpg 

MEYVE İTHALİ YASAK!

Yerli üreticiyi korumaya dönük yasa uyarınca, her yıl Ağustos başından, Aralık ortasına kadar, dışarıdan nar dahil 22 çeşit meyvenin ithal edilmesi yasak. Rudaw’a konuşan Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Satış ve Pazarlama Müdürü Nuri İsmail, meyve kaçakçılığının engellenmesi için hareket geçilmesini istedi.

"İÇİNE BOMBA DA YERLEŞTİREBİLİRLER"

Yetkililerin konuyu araştırması gerektiğini aktaran Nuri İsmail, “Suriye’den gelen narların zehirli olması ihtimali mevcut. IŞİD zehir enjekte etmiş olabilir. Kürt halkına zarar vermek yapabilirler. Ayrıca IŞİD o kargoların içine bomba da yerleştirebilir” dedi.

"RÜŞVET VERİLİYOR KENDİNİZİ BOŞA YORMAYIN!" 

Rudaw’ın sorularını yanıtlayan bir nar toptancısı, “Rüşvet verilerek yürüyen bir işle boşuna kendinizi yormayın” dedi.

İsminin gizli tutulması şartıyla konuşan meyve toptancısı, “Her gece rüşvet karşılığında kaçak yollarla 5 kamyon nar ithal ediyoruz. Sabah kadar hepsini elden çıkarıyoruz” bilgisini verdi.