BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Kırım’dan meydan okudu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya Zafer Günü’nün 69. Yıldönümü kutlamaları için ilk kez Kırım’a geldi. <br/>Mart ayında referandum y...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya Zafer Günü’nün 69. Yıldönümü kutlamaları için ilk kez Kırım’a geldi.
Mart ayında referandum yoluyla Rusya tarafından ilhak edilen Kırım, Sovyetler Birliğinin Nazi Almanya’sını yenilgiye uğratmasının yıl dönemi olarak kabul edilen Zafer Günü kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ilk kez ziyaret edildi. Sivastopol’da yapılan törene Rus askerleri, Rus donanmasına ait birçok savaş gemisi ve birçok savaş uçağı ile jeti katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin törende yaptığı konuşmada, “Kırımlılar tarihsel gerçeklere olan sadakatlarını gösterdiler” dedi. Putin kırım halkının azimli olduğunu belirterek, “Askerlerimiz bile vazgeçmişken Sivastopol halkı vazgeçmedi” dedi.
Kırım’daki kutlamalar sırasında Ukrayna’nın Mariupol kentin’de Rusya yanlısı isyancılar ile Ukrayna Güvenlik Güçleri arasında gün içerisinde başlayan çatışmalar devam etti. Rus yanlısı isyancılardan en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
(İHA)