BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

Kırıkkale Üniversitesi hastanesi bölge hayvancılığına hizmet edecek

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesindeki hayvan hastanesi hizmete başlayacak. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız "Kırıkkale'ye hem de bölge hayvancılığına önemli katkılarımız olacak" dedi.

Abone ol

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesindeki hayvan hastanesi hizmete başlayacak. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız "Kırıkkale'ye hem de bölge hayvancılığına önemli katkılarımız olacak" dedi.

Fiziki açıdan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) kriterlerine uygun dizayn edilen hayvan hastanesi, 15 bin metrekare kapalı alana sahip Veteriner Fakültesi binasının 6 bin metrekarelik alanında hizmet verecek. Kırıkkale'nin yanı sıra bölge illerine de hizmet verecek hayvan hastanesinde, büyük ve küçük hayvan klinikleri, radyodiagnostik merkez, klinik laboratuvar, suni tohumlama laboratuvarı, IVF laboratuvarı, patoloji laboratuvarı ve nekropsi, hayvan türlerine ait muayene salonları; 5 küçük hayvan operasyon salonu, 4 büyük hayvan operasyon salonu, bir at operasyon salonu olmak üzere toplam 10 operasyon salonu, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, diş ünitesi, hospitalizasyon üniteleri ve karantina odaları bulunuyor. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, yaptığı açıklamada, Veteriner Fakültesi kliniğinin 2002'den bu yana hizmet verdiğini ve hastane olarak hizmet verecek yeni binanın temelinin 2009 yılında atıldığını söyledi.

7/24 HİZMET VERİLECEK; Yeni binaya 2013 yılında taşındıklarını ve yine klinik anlamında da hizmetlerin devam ettiğini anlatan Yıldız, "İnşallah yarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılacağı açılış töreniyle hastane olma ruhsatını da almış olacağız. Artık 7/24 hasta kabul edebileceğiz. Hayvan sağlığıyla ilgili hizmetlerimiz devam edecek. İnşallah kliniğimizin hastane olarak faaliyete geçmesiyle hem Kırıkkale'ye hem de bölge hayvancılığına önemli katkılarımız olacak. Ülkemizin en yeni hayvan hastanelerinden birisi. Kapalı alanı çok büyük. Uluslararası standartlara uygun ve uluslararası kabul gören bir hayvan hastanesi. Ülkemizin en modern hayvan hastanesi diyebiliriz." diye konuştu. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan da "Hastane binası, Türkiye'nin AB standartlarında en fazla donanımlı, en fazla kapalı alana ve en yüksek hayvan potansiyeline, tedavi ve teşhis imkanına sahip bina konumunda." dedi.

Hastanenin aynı anda 7 küçükbaş hayvan operasyonu yapabilecek donanıma sahip olduğunu anlatan Başalan, şu bilgileri verdi: "Hastaneye getirilen hayvanların ilk muayeneleri yapıldıktan sonra gerekli durumlara göre tedavileri ve operasyonları yapılmakta. Yine çevre hayvancılığına katkı sağlamak amacıyla Yozgat, Kırşehir, Çorum gibi şehirlerden de hasta kabul etmekteyiz. Yarından itibaren hastane olarak hizmet verme ruhsatımızı almış durumdayız. Şu anda 20 profesör, 15 doçent, 13 yardımcı doçent, 10 araştırma görevlisi ve 25 destek personeliyle Türk hayvancılığına hizmet ediyoruz. Fakültemize son 2 yıldır 100 öğrenci kabul etmekteyiz." Başalan, fakültede toplam 576 öğrencinin uygulamalı eğitim gördüğünü aktardı.