BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

Kırgız mevkidaşıyla bir araya geldi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan Yüksek Düzeyde Stratejik iş birliği anlaşması ile 1997 yılında i...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan Yüksek Düzeyde Stratejik iş birliği anlaşması ile 1997 yılında imzalanan anlaşmanın bir basamak daha ileriye götürüldüğünü belirtti.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kırgızistan Sağlık Bakanı Dinara Sahinbaeva ile bir araya geldi. Türkiye ve Kırgızistan ilişkilerinin Kırgızistan’ın bağımsızlığını kazandığı 1991’den bu yana güçlü ilişkiler ile devam ettiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Geçtiğimiz Pazartesi Sayın Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atanbayev ve yanındaki heyetle ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın misafiri olarak geldikleri Türkiye ziyaretinde yüksek düzeyde stratejik iş birliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşmada özellikle Türkiye cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Kırgızistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında önümüzdeki süreçte 1997 yılında imzalanan anlaşmanın bir basamak daha ileriye götürülmesi kararı verildi. Bu anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’nin sağlık yönetiminde, hastane otomasyonunda, ilaç takip sisteminde, bulaşıcı hastalıklarda, anne ve bebek ölümlerindeki bilgi birikimlerini Kırgızistan ile paylaşılması konusunda anlaşmalar imzalandı” diye konuştu.
(İHA)